2022-06-26 114 浏览
呢一次系新铺新开张后第一次去试食,之前旧铺嘅时候,都已经成日去食。所以依家重新开新铺嘅时候,我就立即去试吓会唔会有分别。一开始都有啲惊讶,因为等待入去嘅时间竟然30分钟之就可以入去食,可能系因为其他地区开多咗分店嘅原因,减少咗人流。不过都好嘅对于客人来讲等候时间越小就会越留得住客人。一如以往我都叫咗寿司,松阪牛寿司,飞鱼子寿司,厚切烧鲭鱼寿司,盐醋渍鲭鱼,油甘鱼。首先松阪牛寿司我觉得牛味比较重,就比较好食,不过就价钱上唔算太抵,因为得一嚿$27,个人认为唔算太值。飞鱼子寿司基本上同出边差唔多所以就呢度唔评论啦。厚切烧鲭鱼寿司我认为比较好食肉质够厚,有一种啖啖肉嘅感觉。所以我经常性会再叫多一碟。盐醋鲭鱼我觉得佢海水味比较重,有一种新鲜感觉。油甘鱼口感上比较银,可能令到我对于佢嘅评价一般般。此外我仲叫咗炸薯条,佢嘅薯条厚身外脆内面好林,而且即叫即炸新鲜。而且唔会落太多盐份喺上面,所以个人认为好食推荐。舖头清洁到上系比较干净清洁嘅感觉,因为可能系日本餐厅嘅原因,所以佢哋都好校注重清洁。
2022-06-20
庆祝纪念