今次到阿妹带我去食好野,佢话同事啱啱食完间韩式餐厅,坐得又舒服、野食又好食,咁就向中环出发,试试佢先,"八八嫩豆腐锅" 我黎la,好耐冇试过平日出街食饭,餐厅系坐满之余,仲一张枱接一张枱入,好彩我地今次食得早,唔洗等咋⭐️前菜落完单就4款前菜上枱,一大碟粉丝:粉丝好香麻油味,入面仲有蟹柳、洋葱、洋葱、葱;另外有个3格碟分别放左:泡菜、鱼仔、年糕⭐⭐泥蚶拌饭套餐⭐泥蚶拌饭本身食落甜甜地,仲有d类似蚬肉嘅东东,好味,另外比左一碟紫菜,又可以跟紫菜食一齐食,随你DIY😍⭐泡菜嫩豆腐锅锅物落枱就跟埋鸡蛋,个锅上枱果阵仲滚紧嫁😍,锅入面主要有泡菜同嫩豆腐,仲有洋葱,不过好足料,食极都仲有❤️⭐️⭐烤牛小排套餐⭐烤牛小排跟石锅饭,肉味浓、唔硬,好好食呀🤤⭐️海鲜嫩豆腐锅+拉面海鲜嫩豆腐锅入面嘅海鲜有:虾、蟹、蚬、鱿鱼,另外就当然仲有豆腐la,唔太食得辣嘅我就拣左少辣,辣度啱啱好🤭见佢有得加15蚊有拉面,就加左,韩国嘅拉面个样就似香港嘅公仔面,但系我就觉得佢食落嘅口感比公仔面好食好多😋最后仲将石锅入面嘅饭倒埋落个汤度,当汤饭食,真系好正🤤

⭐️前菜
落完单就4款前菜上枱,一大碟粉丝:

⭐⭐泥蚶拌饭套餐
⭐泥蚶拌饭

⭐泡菜嫩豆腐锅

⭐️⭐烤牛小排套餐
⭐烤牛小排
跟石锅饭,肉味浓、唔硬,好好食呀🤤

⭐️海鲜嫩豆腐锅+拉面

2024-12-17