2009-07-17
都好耐冇同朋友饮过茶. 寻日就同朋友去稻香饮下午茶. 2:00 入座其实我都系第一次o系稻香食点心. menu 都几多野食!鸡丝粉皮, 个卖相真系差左d, d 花生酱咁杰. 粉皮雪得好硬, 好似硬得过份得济, 好似雪左好耐咁煎肠粉, 个宽度好似牛肉肠虾肠咁. 真系大到... 唔系好想食. 我都系钟意返d 正常圆形size. 容易食d 又冇咁饱, 同埋都煎得唔脆. 早知叫蒸肠粉算.皮蛋瘦肉粥, 杰度岩岩好. 又够味又够料. 个底好多皮蛋. 真系好味. 不过好可惜冇脆脆.碗仔翅, 又唔错㖞. 不过料比出面$10 碗既较少 箭猪, 其实系芋角黎. 我唔食芋头既, 不过d 刺好脆!咸水角, 有4 小只, 第一次见有酒楼一碟咸水角有4只, 虽然系细只.一放入口好热. 烫口的! 超脆! 个皮又够厚!萝卜糕, 又有4 件, 味道麻麻, 同其他酒楼冇乜特别虾饺, 细只左d. 不过都几多虾同埋够爽奶皇包, 凤爪都有几多只, 同埋只只都算几大.烧卖王, 大大粒, 成粒都系虾炸豆付, 真系掂㖞, 外面炸得好松脆, 一咬, 入面劲热, 然后d 豆付劲滑咁o系个口度朗朗下!XO酱炒萝卜糕. 讲真d 味道唔系好平
其实我都系第一次o系稻香食点心. menu 都几多野食!
碗仔翅, 又唔错㖞. 不过料比出面$10 碗既较少
箭猪, 其实系芋角黎. 我唔食芋头既, 不过d 刺好脆!
一放入口好热. 烫口的! 超脆! 个皮又够厚!
萝卜糕, 又有4 件, 味道麻麻, 同其他酒楼冇乜特别
虾饺, 细只左d. 不过都几多虾同埋够爽
奶皇包, 凤爪都有几多只, 同埋只只都算几大.
烧卖王, 大大粒, 成粒都系虾
XO酱炒萝卜糕. 讲真d 味道唔系好平均, 又冇乜XO酱味又唔辣.
除左比普通萝卜糕有味少少之外都冇咩好取之处.
8人食左17碟野, 埋单盛惠$39, 尚算可以!