👨🏻‍🍳半岛渔港/阿翁火锅馆 (观塘)📍观塘秀茂坪秀明道101号秀茂坪商场2楼203号舖 「好耐无食过咁高质既点心🤤」 揾呢间酒楼个阵,负评都几多🤣不过就近去食下 (下午茶时段),好耐无饮茶🥹🥹服务就不在话下拉🙈🙈吾使等、有斟茶、无漏单,就okay了🙈 👍🏻🍽️花生甜薄撑厚皮但系好软糯,甜而不腻,好大份🤤可以一个人食哂成条😆入面满满花生粒椰丝🤤上枱时仲热辣辣👍🏻 🍽️烧汁煎酿茄子大大旧,几入味🤤再脆D脓D就好🙈 👍🏻🍽️蜜汁叉烧肠肠粉好透,但系食落厚身好绵🥹叉烧粒都好多,蜜汁叉烧原味无系蒸气过程变淡,仲热辣辣🥹👍🏻 👍🏻🍽️姜葱牛栢叶份量好多🙈🙈清清地都好够味🤤吾会太淡牛栢叶吾会好韧🤤👍🏻 👍🏻🍽️酱皇蒸凤爪凤爪好肥,多肉,酱汁惹味!!花生好淋好食🤤 👍🏻🍽️蟹籽烧卖皇好大粒🤤有一大只鲜虾😻 ❌🍽️椒盐鲜鱿太多炸粉🥲不过入面鲜鱿都肥美新鲜 我觉得算中上🙈🙈比返个好评先🙈👍🏻环境大,算宽敞,都算干净,同埋点心真系吾差🙈上枱都热辣辣,又大份🤤下午茶都好多人食,但系无漏单,又有人斟水🙈 #半岛渔港 #香港酒楼关注组 #香港酒楼 #香港美食 #香港茶楼 #香港酒楼点心 #hkdimsum #dimsum #
👨🏻‍🍳半岛渔港/阿翁火锅馆 (观塘)
📍观塘秀茂坪秀明道101号秀茂坪商场2楼203号舖

「好耐无食过咁高质既点心🤤」

揾呢间酒楼个阵,负评都几多🤣
不过就近去食下 (下午茶时段),
好耐无饮茶🥹🥹
服务就不在话下拉🙈🙈
吾使等、有斟茶、无漏单,就okay了🙈

👍🏻🍽️花生甜薄撑
厚皮但系好软糯,甜而不腻,好大份🤤
可以一个人食哂成条😆
入面满满花生粒椰丝🤤
上枱时仲热辣辣👍🏻

🍽️烧汁煎酿茄子
大大旧,几入味🤤
再脆D脓D就好🙈

👍🏻🍽️蜜汁叉烧肠
肠粉好透,但系食落厚身好绵🥹
叉烧粒都好多,蜜汁叉烧原味无系蒸气过程变淡,仲热辣辣🥹👍🏻

👍🏻🍽️姜葱牛栢叶
份量好多🙈🙈
清清地都好够味🤤吾会太淡
牛栢叶吾会好韧🤤👍🏻

👍🏻🍽️酱皇蒸凤爪
凤爪好肥,多肉,酱汁惹味!!
花生好淋好食🤤

👍🏻🍽️蟹籽烧卖皇
好大粒🤤有一大只鲜虾😻

❌🍽️椒盐鲜鱿
太多炸粉🥲不过入面鲜鱿都肥美新鲜

我觉得算中上🙈🙈
比返个好评先🙈👍🏻
环境大,算宽敞,都算干净,
同埋点心真系吾差🙈
上枱都热辣辣,又大份🤤
下午茶都好多人食,
但系无漏单,又有人斟水🙈

#半岛渔港 #香港酒楼关注组 #香港酒楼 #香港美食 #香港茶楼 #香港酒楼点心 #hkdimsum #dimsum #dimsumhk #香港点心
花生甜薄撑
烧汁煎酿茄子