2024-06-12 435 浏览
今日特登入去觀塘同親戚食生日飯👍🏻就返親戚地理位置就揀咗半島漁港如果星期六日都最好訂咗枱先我哋一台10幾人叫咗兩壺茶呢度嘅餐點款式同一般酒家都係大同小異裝修都唔算太新 衛生感覺普通 之後就揀咗幾款鍾意食嘅菜式首先係龍蝦伊麵嗌咗兩隻龍蝦 切返出嚟個份量都幾多 龍蝦嘅肉都幾厚實 而且個醬汁都OK!另外叫咗個叉燒 個叉燒都燒得幾香 屋企人都幾鍾意食 最後叫咗兩碟仲有個蒸魚 個豉油汁再加個蔥都幾香 幾啱餸飯之後叫咗幾個餸都不過不失份量都正常 最後大家都食得幾飽 如果係地理位置近 又夾到朋友一齊嘅話都可以試吓嘅👍🏻
今日特登入去觀塘同親戚食生日飯👍🏻

之後叫咗幾個餸都不過不失

份量都正常 最後大家都食得幾飽

如果係地理位置近 又夾到朋友一齊嘅話都可以試吓嘅👍🏻
2024-05-12 398 浏览
訂台果陣無話限時,淨問你訂6/8點12人9個菜 20分鐘上晒台 無位擺格硬黎同經理想了解下限台咁細 啲餸咁快上晒 啲魚唔新鮮老晒咁點?經理話限時 一陣8點要轉場食物唔新鮮服務態度差
訂台果陣無話限時,淨問你訂6/8點
12人9個菜 20分鐘上晒台 無位擺格硬黎

食物唔新鮮
服務態度差
2024-05-12
母亲节
咕嚕肉味道十分好,開胃菜🤤….酸中帶甜,吃下去十分脆!令人垂涎欲滴的樣子。新鮮度和色澤都很出眾,給人一種食慾的感覺,肉類的烹調得略帶金黃色,吃起來很美味。👍🏻👍🏻最後還贈送了紅米西米糖水,十分好吃😋!
咕嚕肉味道十分好,開胃菜🤤….
酸中帶甜,吃下去十分脆!令人垂涎欲滴的樣子。

最後還贈送了紅米西米糖水,十分好吃😋!
咕嚕肉
2024-05-03
等候时间
5 分钟 (堂食)
团年饭
咕嚕肉
  • 燒乳鴿
2024-03-29 498 浏览
我平時好少寫食評,今次真係不吐不快...首先,員工態度惡劣,冇禮貌,唔尊重客人;一入去,講明係6大1細,7個人,個員工叫向部長硬係要屈我地係8個人,雖然近清明節,但唔係咁邪...叫佢改,就大聲夾惡話我地講8個人,無言至極...我地其中一個係坐輪椅,果d阿姐同部長唔幫手搬走張櫈都算啦,我地自己搬又被閙,哇,嘜料啊,我係客人,唔係你下屬啊或親朋戚友啊...谷氣到....之后點野食,佢地攞埋茶位張卡去入單,上面寫住173號枱,佢入176號枱,d點心都唔知去邊到轉左一輪,都凍晒...之后係食物質素一般,唔衛生...點鳳爪就送烏蠅🤬,即刻嘜都唔想再食....同部長講都只係取消個鳳爪,道歉都無句...全家食到一肚氣😤,真係貼錢買難受,再無下次😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡
我平時好少寫食評,今次真係不吐不快...

首先,員工態度惡劣,冇禮貌,唔尊重客人;

叫佢改,就大聲夾惡話我地講8個人,無言至極...

之后係食物質素一般,唔衛生...
點鳳爪就送烏蠅🤬,即刻嘜都唔想再食....
部長講都只係取消個鳳爪,道歉都無句...
全家食到一肚氣😤,真係貼錢買難受,再無下次

烏蠅鳳爪
2024-03-29
$100 (早餐)
2024-01-05 593 浏览
半島漁港的火鍋不錯, 特別酒樓先送上的雞煲, 魚生併盤及牛肉 ,當然自助部分有待改善,但以這個價錢也是非常不錯了,另外晚飯款式很多味道亦很好,其中魚及燒鵝,不愧為招牌菜
2023-09-17 811 浏览
上一次飲茶攞飛攞咗12人一張大枱,明明只係等一張飛。等咗一個半鐘,最後見到佢張張大枱都拆開咗俾人搭枱。我哋去搵左個部長講,個部長完全唔想幫手,態度極度差,又晦氣!今次黎食晚飯,攞張飛係八人枱,最後佢哋俾張六人枱人。枱與枱之間逼夾,坐得超唔舒服!碗碟污糟,個碟仲有一條蔥!真係好嚇人!食物超級鹹,多味精。冇禮貌,服務態度超差!地下好slippery,廁所又污糟!冇支付寶,支付唔方便!以後都唔會再幫襯!

今次黎食晚飯,攞張飛係八人枱,最後佢哋俾張六人枱人。

枱與枱之間逼夾,坐得超唔舒服!

碗碟污糟,個碟仲有一條蔥!真係好嚇人!

食物超級鹹,多味精。

冇禮貌,服務態度超差!

地下好slippery,廁所又污糟!

冇支付寶,支付唔方便!

以後都唔會再幫襯!

2023-09-17
等候时间
60 分钟 (堂食)
生日
2023-09-10 618 浏览
本人光顧秀茂坪分店,在正常情況下㩒飛排隊等位時,親眼見到有幾位懷疑熟客的茶客,在沒有經正常途徑㩒飛排隊下,在門口支客位置,偷偷地給予金錢「賄賂」支客,然後不出10秒已經有位,而本人經正常途徑下排隊等位已經等了超過1小時仍未能得以安排位置。另外,當等到有位時,發覺正坐在風口位位置,覺得好大風,並請該間酒樓職員可否把冷氣風口調較細些少,當時職員態度已經開始不耐煩,然後本人心有不滿,打電話找分店經理提出意見,當時接聽電話的職員表示「你等陣」,之後有位自稱經理的女職員接電話,我向佢反映關於覺得風大,想麻煩你們可否調較一下風口,誰不知,此位自稱經理的女職員態度極之惡劣地回覆我「係咁㗎喇,你覺得大風,一係你再出去再排過,有問題你打去寫字樓喇」,我都未講完,佢就好冇禮貌地cut我線。然後我再打去搜尋半島漁港寫字樓電話,這個集團根本沒有寫字樓,只有分店。根本是這個所謂自稱經理的女職員求其胡說八道,敷衍客人的做法。這間不知所謂的垃圾酒樓,以後都不會再去光顧。要光顧的客人,請審慎考慮🤔️!
2023-09-05 544 浏览
點心中規中矩,叫咗六至七籠,當中有幾樣點心幾出色。甜薄撐,唔會太甜,好味!牛柏葉,好入味,份量好大!間唔中同家人飲下茶都唔差嘅!美味指數:😋😋😋環境指數:⭐️⭐️⭐️⭐️回頭指數:👍👍👍地址:半島漁港/阿翁火鍋館 (觀塘)觀塘秀茂坪秀明道101號秀茂坪商場2樓203號舖
點心中規中矩,叫咗六至七籠,當中有幾樣點心幾出色。

甜薄撐,唔會太甜,好味!
牛柏葉,好入味,份量好大!

間唔中同家人飲下茶都唔差嘅!

美味指數:😋😋😋
環境指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
回頭指數:👍👍👍

地址:半島漁港/阿翁火鍋館 (觀塘)
觀塘秀茂坪秀明道101號秀茂坪商場2樓203號舖
👨🏻‍🍳半島漁港/阿翁火鍋館 (觀塘)📍觀塘秀茂坪秀明道101號秀茂坪商場2樓203號舖 「好耐無食過咁高質既點心🤤」 搵呢間酒樓個陣,負評都幾多🤣不過就近去食下 (下午茶時段),好耐無飲茶🥹🥹服務就不在話下拉🙈🙈吾使等、有斟茶、無漏單,就okay了🙈 👍🏻🍽️花生甜薄撐厚皮但系好軟糯,甜而不膩,好大份🤤可以一個人食哂成條😆入面滿滿花生粒椰絲🤤上枱時仲熱辣辣👍🏻 🍽️燒汁煎釀茄子大大舊,幾入味🤤再脆D膿D就好🙈 👍🏻🍽️蜜汁叉燒腸腸粉好透,但系食落厚身好綿🥹叉燒粒都好多,蜜汁叉燒原味無系蒸氣過程變淡,仲熱辣辣🥹👍🏻 👍🏻🍽️薑蔥牛栢葉份量好多🙈🙈清清地都好夠味🤤吾會太淡牛栢葉吾會好韌🤤👍🏻 👍🏻🍽️醬皇蒸鳳爪鳳爪好肥,多肉,醬汁惹味!!花生好淋好食🤤 👍🏻🍽️蟹籽燒賣皇好大粒🤤有一大隻鮮蝦😻 ❌🍽️椒鹽鮮魷太多炸粉🥲不過入面鮮魷都肥美新鮮 我覺得算中上🙈🙈比返個好評先🙈👍🏻環境大,算寬敞,都算乾淨,同埋點心真系吾差🙈上枱都熱辣辣,又大份🤤下午茶都好多人食,但系無漏單,又有人斟水🙈 #半島漁港 #香港酒樓關注組 #香港酒樓 #香港美食 #香港茶樓 #香港酒樓點心 #hkdimsum #dimsum #
👨🏻‍🍳半島漁港/阿翁火鍋館 (觀塘)
📍觀塘秀茂坪秀明道101號秀茂坪商場2樓203號舖

「好耐無食過咁高質既點心🤤」

搵呢間酒樓個陣,負評都幾多🤣
不過就近去食下 (下午茶時段),
好耐無飲茶🥹🥹
服務就不在話下拉🙈🙈
吾使等、有斟茶、無漏單,就okay了🙈

👍🏻🍽️花生甜薄撐
厚皮但系好軟糯,甜而不膩,好大份🤤
可以一個人食哂成條😆
入面滿滿花生粒椰絲🤤
上枱時仲熱辣辣👍🏻

🍽️燒汁煎釀茄子
大大舊,幾入味🤤
再脆D膿D就好🙈

👍🏻🍽️蜜汁叉燒腸
腸粉好透,但系食落厚身好綿🥹
叉燒粒都好多,蜜汁叉燒原味無系蒸氣過程變淡,仲熱辣辣🥹👍🏻

👍🏻🍽️薑蔥牛栢葉
份量好多🙈🙈
清清地都好夠味🤤吾會太淡
牛栢葉吾會好韌🤤👍🏻

👍🏻🍽️醬皇蒸鳳爪
鳳爪好肥,多肉,醬汁惹味!!
花生好淋好食🤤

👍🏻🍽️蟹籽燒賣皇
好大粒🤤有一大隻鮮蝦😻

❌🍽️椒鹽鮮魷
太多炸粉🥲不過入面鮮魷都肥美新鮮

我覺得算中上🙈🙈
比返個好評先🙈👍🏻
環境大,算寬敞,都算乾淨,
同埋點心真系吾差🙈
上枱都熱辣辣,又大份🤤
下午茶都好多人食,
但系無漏單,又有人斟水🙈

#半島漁港 #香港酒樓關注組 #香港酒樓 #香港美食 #香港茶樓 #香港酒樓點心 #hkdimsum #dimsum #dimsumhk #香港點心
花生甜薄撐
薑蔥牛栢葉
蟹籽燒賣皇
醬皇蒸鳳爪
2023-08-12 435 浏览
我係兩個人中午非繁忙時間幫襯,入去之後發現個位係放下欄嘢側邊仲有陣陣酸臭味轉嚟,我就搵咗個女部同佢講可唔可以換個位,(當時我哋仲未坐低有茶)咁啱前少少有張兩人枱埋緊單我就同佢講可唔可以轉去嗰邊,點知佢就即刻黑面、藐嘴咁同我講嗰張枱未執(未執兩個字都未講完就走咗人唔睬我)我就係佢後面大聲咁問佢咁可唔可以轉俾我,但係佢都冇答我,當你哋服務員差唔多執好張枱嗰陣已經入咗客,之後嗰個女部長就行過嚟同我講入咗客啦喎,如果佢係我同佢講嗰陣用對講機同帶客嘅同事講咁嗰張枱就唔會入客可以轉俾我囉,其實嗰陣係中午正價時間我見到有好多空枱,但就係唔轉俾我(我問嗰個女部長時係好有禮貌同埋聲氣係好有善嘅)但係我唔明點解佢用啲咁惡劣嘅態度去對我?
2023-07-25
等候时间
5 分钟 (堂食)
2023-07-13 433 浏览
服務極差 又話好快上菜 結果呢?等完又等 啲服務員仲反問返我 個餸係你哋嘅?唔好意思呀 我唔服務員喎 我係顧客嚟㗎喎 我想問我點會知呢? 同埋我要五隻龍蝦 你分完五碟 之係就放埋一邊? 吓 即係點呀 唔畀我食 定係要再換個畀我?ok都算啦 你哋啲服務員上菜 點解要我哋幫手? 見到成枱都係餸 唔可以先執下張枱再上菜咩?同你哋服務員講下執先 佢就話 幫下我啦 吓?我幫你?我有畀服務費個喎 小姐 最後我全完唔明白點解啲態度可以咁 我哋係度講你哋啲問題 啲經理全部望一下 就走咗去 認真咩今時今日啲態度 最過分係有一名服務員 經過我哋張枱 望住我哋「呵呵」excuse me?咩事 對住我哋「呵呵」? 依家你哋好啱咩?咁嘅態度對顧客嘅咩 啲人仲要企埋一邊望住我哋一邊傾偈 就算要講我哋壞話都咪明顯啦 同埋 啲員工點解冇帶工作牌?驚被人投訴?
2023-07-10 361 浏览
如果你抱住屋邨酒樓無咩期望既話就錯了。今晚十人用餐,一早訂左位入座唔需要點等,但係入到去發現場地既冷氣太大,問亞姐可唔可以教細D? 佢竟然回答話教細左佢地做野會好熱...  大佬... 比個冷氣房你坐入去做野啦? 你唔係應該以客為先? 更何況現場好多老人家...萬一就咁冷倒咁點算?味道比起一般的更加一般, 燒鵝太肥.. 菜色麻麻, 叫左碟魚, 竟然有兩舊仲有血水...簡單總結, 無服務, 無味道, 無下次
簡單總結, 無服務, 無味道, 無下次
2023-07-08
等候时间
10 分钟 (堂食)
  • 没有一味餸是值得推介
2023-06-04 543 浏览
本身諗住星期日飲茶因為二人枱等一張,我哋都唔介意搭枱就照入去入到去,冇人帶位,要自己搵返張枱去到連櫈都冇張一直搵人都冇人理行遠啲搵佢又叫我搵返附近啲姐姐等成5分鐘先有人過嚟帶我哋去第二張枱(因為本身張大枱已經有2枱客,坐唔落)坐底咗都一樣冇人問飲咩茶寫完嘢食一樣等幾分鐘都冇人理舉手當睇唔到最後因為反正冇人落單決定去第二度食算數都唔想俾錢佢賺
本身諗住星期日飲茶
因為二人枱等一張,我哋都唔介意搭枱就照入去
入到去,冇人帶位,要自己搵返張枱
去到連櫈都冇張
2023-06-04
用餐时段
早餐
2023-05-02 621 浏览
今日放假同屋企去飲個早茶,人多預咗。搭檯冇問題,4人檯硬要坐5個人,有街坊走咗,諗住鬆動D,之後仲想硬塞個人過來,然後我出聲話:本身4人檯既,你唔喺咁樣啊嘛!之後啊姐先收手,順便叫啊姐執埋街坊既餐具,等咗勁耐冇人理,就追一追,啊姐就發曬老皮話唔見忙緊,你又唔俾搭檯!我果一刻勁嬲,哩個啊姐態度唔係第一次既啦!前一代既茶樓已經係度做,態度依然咁差,間味道一般,仲要鬼咁貴,以後唔會再去!建議住秀茂坪既街坊,遠遠少少行去順天飲仲好!

2023-01-21 1212 浏览
年三十拎個盆菜返屋企同屋企人食飯,一粒蠔豉都見唔到,搵返張廣告相,明明就寫有「生曬蠔豉」打電話去問,聽電話個女人態度極差話:冇理由冇,一定有放落去,點解即場唔講仲話係放係面,話係我地拎之前唔睇下,之後cut線下?!佢用保鮮紙包實個面,即係要啲客即場打開黎check齊唔齊野?如果食到落底先見冇蘿蔔,咁係咪要個客拎嗰陣逐層撩開黎check,啲食物味道唔算差,但係食得唔開心,佢啲價錢比較貴嘅野個名放前面,但點知打開係冇咗一樣野嘅。底果幾層就勁多有沙豬皮千幾蚊買個盆菜,唔會有下次

仲話係放係面,話係我地拎之前唔睇下,之後cut線

千幾蚊買個盆菜,唔會有下次
外卖自取