2019-10-05
近排整咗条眼线,对眼搞到好肿,所以都避开食辛辣野,要见人㗎嘛,费事肿太耐啦希望过多几日就可以化返个靓妆返工啦。好姊妹👭又拎手信比我,佢同我讲「喂~陪我去食辣野啦,真系好鬼耐冇食」,见佢咁有诚意唯有眼肿都去啦哗我哋叫咗好多材料,有鸡髀菇,莴笋条,午餐肉,水晶粉皮,牛肩肉,长豆卜~其实都好油下,同鸡髀菇食吾夹,鸡髀菇切得薄,唔够咬口,水晶粉皮好长,又热又辣,唔够力咬开,食得吃力,系好食既,牛肩肉都好味,免得牛肉过熟,我将啲牛肉放晒上辣椒面上,长豆卜就唔建议叫啦,因为好油D肉厚D,D葱少D,酱汁落D蒜头会更加好味,我都系钟意食传统嘅蒜泥白肉多D,食呢碟满足感唔够肥肠太厚太肥,食咗四旧已经好漏,停左手,反而一条条巢皮既茶树菇好好食,只系咸D食第一口就知唔系我飞佛,冇咩既,清到不停了,但当差唔多食晒嘅时候,鱼同肠都比较油嘅时候,再食返D菜,清一清肠胃,突然觉得好好食唔错~少甜,但真系好大樽,我哋饮唔晒,水管接驳位又不停滴茶出黎,一定要注意,要用好多纸巾垫住,如果唔系,好易流到上身到埋单时先知道要成千蚊冇所谓啦,又唔系成日,啱食食得开心最紧要麻
成都水煮桂花鱼
蒜泥白肉卷香蔬