上一次我写左个5星好评比佢,因为我果兜好多肉好好食,今次我就中左招,佢比左我最憎果兜「鸡翼鸡脚鸡背」我,唔可以唔写劣评!佢成兜野有50%以上都系鸡骨!鸡脚垫满底,好心啦、鸡脚呢d无肉食嘅野你都摆系度比人食、你当额外加料就话唧,佢真系当主菜咁上比你!仲有d鸡翼识唔识斩架?斩到全部打斜d骨想插损人个口咩??成兜都系鸡翼 食皮!鸡槌脚一开2 食皮!鸡翼尖 食皮!鸡背 食皮!鸡脚 食皮!我惊大家睇相睇唔明,附有插图解说。全部都系重骨部份,边度有肉食呀?连鸡髀个槌头都有!究竟系鸡髀槌定鸡脚槌?我都分唔清啦,总之斩到好碎。咁样做生意?一半鸡都系无肉!我一见到佢上台呢兜比我!就即刻叫佢换啦!佢仲要唔肯换!仲要凶返我转头!「d鸡师傅斩 我唔清楚边兜无鸡脚 因为兜兜都有!我帮你唔到!」「喂,d鸡劲多都无肉嘅,又鸡脚又鸡翼鸡背鸡翼尖,得一两旧鸡胸有肉食,有无搞错」「你唔食鸡脚下次叫走翼啦」咦?即系鸡翼铁脚配鸡脚,但头先又话唔知?我揭开我朋友兜鸡胸,一只鸡脚都无。兜鸡上台后我掂都无掂过!一睇就知成兜骨啦!叫人点食呀?鸡皮捞饭呀!人地果兜就成兜鸡肉两层满满!好大对比唧!仲有,识唔识斩鸡架?唔该d肉同骨分布平均

仲有d鸡翼识唔识斩架?斩到全部打斜d骨想插损人个口咩??
成兜都系鸡翼 食皮!
鸡槌脚一开2 食皮!
鸡翼尖 食皮!
鸡背 食皮!
鸡脚 食皮!

我惊大家睇相睇唔明,附有插图解说。

咁样做生意?一半鸡都系无肉!

「你唔食鸡脚下次叫走翼啦」
咦?即系鸡翼铁脚配鸡脚,但头先又话唔知?
我揭开我朋友兜鸡胸,一只鸡脚都无。
人地果兜就成兜鸡肉两层满满!好大对比唧!
仲有,识唔识斩鸡架?
唔该d肉同骨分布平均d la!!!!

补充 店主网上声称话可以拣鸡髀/鸡胸/鸡翼,仲要唔驶加钱。
但我以前次次落order前,都同佢讲走鸡翼鸡脚,佢只会答我「我地有乜比乜,无得指定,尽量啦」最后都一定会照来鸡翼鸡脚,但情况无呢一碗咁恶劣,所以一直都忍气吞声,今次兜鸡太离谱,不得不投诉。
而家店主主张标榜自己态度差,其实粗鲁唔代表恶,但佢连望都唔望下我投诉嘅呢一兜野,就话唔换+凶返我转头,我就真系揾唔到理由去忍。

不过以事论事做人公道,我无批评过佢唔好食甚至难食,你要去食就全部一齐叫鸡髀啦,反正佢而家fb话叫鸡髀唔驶加钱架嘛,佢以前唔系咁讲架,根本无得拣部位😅 人真系变得快
2024-08-25
庆祝纪念