2024-09-27
今日黎到官塘, 去左骆驼漆大厦到试下一间cafe,叫做Day One Coffee,环境好舒服,装潢简我地叫左2个意粉, 卡邦尼扁意粉,意粉煮得几好,Q弹有咬口,卡邦尼既酱汁浓郁而且滑顺,加埋有煎过既烟肉咸香,真系好够味。意粉又挂汁,食落好满足然后系龙虾汁蕃茄鲜虾扁意粉,龙虾汁都算浓郁,有淡淡既海鲜香味,同蕃茄既酸甜配合得好好好。扁意粉既口感非常好,吸满左酱汁,每一啖都系虾味。虾新鲜弹牙,令人食得津津有味,整体搭配得宜,真系好有水准我地另外仲加左酸种面包,呢个面包外酥内软,咬下去有一种独特的酸味,搭配埋蜜糖系上面,味道更上一层楼黎到Cafe,点可以唔试佢既咖啡,我地叫左杯Hot Latte,佢仲有得拣nutty同furity,系用两只唔同既咖啡豆,我叫左nutty,咖啡有烘焙香,奶泡滑顺,唔错!总括来讲,呢到既野食好食,坐既环境好舒适,会推荐比周未想揾个地方chill下既大家
黎到Cafe,点可以唔试佢既咖啡,我地叫左杯Hot Latte,佢仲有得拣nutty同furity,系用两只唔同既咖啡豆,我叫左nutty,咖啡有烘焙香,奶泡滑顺,唔错! 总括来讲,呢到既野食好食,坐既环境好舒适,会推荐比周未想揾个地方chill下既大家