2018-05-13
因为有复活节优惠 所以就同朋友去左Cheese Cake Factory 想试下佢嘅蛋糕🍰 但坐低揭完Menu之后忍唔住嗌左个Pasta食😆 上Pasta之前仲有餐包免费供应 除左原味仲有黑糖味 份量都唔少 😝烤蒜鸡肉蝴蝶粉好好味😍 蝴蝶粉配上浓浓嘅芝士同香蒜味真系令人食指大动😋😋 加埋鸡肉、蘑菇、香脆嘅烟肉、酸甜嘅蕃茄仲有焦糖洋葱 真系锦上添花😋😋 唯独系青豆有啲格格不入🤢 如果无左青豆就更加好味啦😆我地入座嘅时候差唔多5点 所以Waitress就问我地想要lunch portion定系dinner portion 我地拣左lunch portion 但份量已经好多 我地两个share食都食唔哂 唔知dinner portion会有几多呢🤣食完主食当然要食甜品啦‼️我地一人嗌左一件Cake 两件Cake嘅外型都好精致又好足料 但食完餐包同Pasta之后已经好饱 加上件Cake好甜 食左一两啖之后就食唔到落去 所以我地最尾唯有打包返屋企慢慢食🤣如果Cheese Cake嘅份量可以少一半 然后价钱平一半嘅话就完美啦😝虽然啲Cake好甜 但个蝴蝶粉依然好impressed😝 总括而言 呢到嘅
食完主食当然要食甜品啦‼️
虽然啲Cake好甜 但个蝴蝶粉依然好impressed😝
总括而言 呢到嘅设计好有气氛好有格调 而且食物好好味 份量又多 价钱合理 值得一试👍🏻👍🏻