2022-01-01
我好钟意食越式菜今日又冻冰冰,最岩食返碗暖笠笠嘅汤河上次行过呢间餐厅,见到超多人排队,今日过嚟食个lunch先好多野想食~猪扒捞檬,鸡扒饭,汤河都好吸引,不过咁冻,都系饮啖汤啦老公想叫一碗「牛莱了」,而我本来谂住叫碗「火车头」 因为火车头好多配料,样样都好想食,只系$88咋但个侍应哥哥好好人~~同我讲碗火车头好大碗,够两个人食好彩佢提醒我哋,唔使浪费食物最后叫咗碗牛莱了 同 三𩠌汤河呢碗系牛莱了,牛丸好弹牙又juicy,牛腩同生牛肉都好有味原来普通汤河已经好大碗😆我呢碗系三𩠌牛骨汤河!只系$52咋!豆卜好大粒!朔晒啲汤汁但猪软骨未系完全淋嘅状态,仲系有一条条软骨系到,不过味道正常嘅呢碗份量比我平时食嘅多一半,我好努力食到肚都胀卜卜,都系食剩少少😛配料够鲜,河粉够滑,牛滑汤够味,唔会饮到人口渴,唯一一样要轻轻弹一弹系个汤嘅热度~唔系唔热,但可以再热少少,可能放咗啲配料同生牛肉,个汤稍为走咗啲热度😛下次去佐敦都会再食~平靓正午餐,点解我我公司附近无🥲
好彩佢提醒我哋,唔使浪费食物
最后叫咗碗牛莱了 同 三𩠌汤河
我呢碗系三𩠌牛骨汤河!只系$52咋!
下次去佐敦都会再食~平靓正午餐,点解我我公司附近无🥲