2022-08-03 1236 浏览
咁啱嚟长沙湾食饭顺便去埋四喜😋 装修完嘅四喜光猛企理咗 不过都系有啲迫🤣————————————————————————🐕 泡芙($8/1;$15/2)🐕⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯见有IG推介就买嚟试吓一件真系好大个😯成个手掌咁不过里面空气也是满满🤭起初一咬净系食到𠮶皮唔多见馅 当场超失望点知咬多几啖 啲馅开始泻出嚟原来去哂后面🫡 分布得唔多平均😖泡芙皮普通 有啲似平时零食啲小泡芙忌廉奶味淡淡 朱古力味更不见踪影食落轻盈 有种泡沫感感觉好空虚 唔够creamy个人麻麻地钟意😖————————————————————————🐕 蛋批($25-$38)🐕⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯法式蛋批喺四喜一大力作酥皮一层层 比较实净 好似啲港式拿破伦同为蛋批 但每款口味都各有特色拥有截然不同嘅风味的确几惊喜 值得一试呀😋❤️❤️我食前有拎去焗翻脆 啲蛋都冇话老咗🥚明太子沙乐米肠蛋批 ($38)明太子酱聚哂喺中间 辛口咸香 酱汁突显蛋嘅滑溜 但整体以蛋味为主 相对冇其他款咁丰富🥓烟肉洋葱蛋批 ($25)呢款喺classic嘅味道 一层烟肉一层洋葱 烟肉冇额外煎香 喺好似火腿嘅存

🐕 泡芙($8/1;$15/2)🐕

同为蛋批 但每款口味都各有特色
拥有截然不同嘅风味
的确几惊喜 值得一试呀😋❤️❤️
我食前有拎去焗翻脆 啲蛋都冇话老咗

🥚明太子沙乐米肠蛋批 ($38)

🥓烟肉洋葱蛋批 ($25)
呢款喺classic嘅味道 一层烟肉一层洋葱 烟肉冇额外煎香 喺好似火腿嘅存在 洋葱爽脆 其味道比较突出 是重口味者之选

🥦 西兰花杂菇蛋批($25)
呢款几有惊喜 蛋馅保有西兰花嘅水份 食落去会泌啲水份出嚟 所以几清新 加上菇片弹牙 几有口感 个人会回购呢款😋
🐕杂绵曲奇(4安士$25;半磅$45;一磅$80)🐕
听闻佢嘅曲奇亦好受欢迎