2017-02-07 569 浏览
今日放假同男朋友落屯门市中心一期UA睇戏,睇完戏突然觉得非常肚饿!行左去一期三楼 好多食店个个角落!大多数食店都好少人 唯独一间越南餐厅爆晒棚,事出必有因!拿拿声捉住男友过去拎飞等位!😌等左唔够五分钟就有人出黎招呼我地入去座,餐厅装修充满异国气息仲要播埋越南音乐净系食个气氛都够了!虽然直觉话我知应该试佢既生牛肉汤河,但我今日想食饭!所以叫左个冬阴公炒饭,椰菜苗,椰青同埋厨师推介既趣趣越南春卷配生菜虽然上菜速度非常快,但味道又不失水准。炸越南春卷配上鱼露同生菜,虽然系炸但食落唔会太油!全归功于生菜同鱼露,口感,味道,配答非常好!之后上既系香辣椰菜苗,味道同泰式椰菜苗味道 有些许分别,非常难去形容!需要你地自己试过先感觉到🤤最后冬阴公炒饭,香草味同酸味味既味道就算食完之前两碟菜都令到我食欲大增!埋单价钱合理!成件事非常满足!有机会会再黎多几次😍😍

虽然上菜速度非常快,但味道又不失水准。

埋单价钱合理!成件事非常满足!有机会会再黎多几次😍😍