2022-07-02 183 浏览
🚩油麻地三号风号无惧横风横雨想食我哋checklist嘅龙虾同花胶鸡泡饭 叫做平价之选 性价比高😙—————————————————————————男友评价🌚:🦞真《盛》龙虾汤泡饭 $138先讲个汤底 呢度标榜系用龙虾汤做个汤底 但系未去到好有惊喜 略略带有少少嘅龙虾味 但实质味道似好耐之前细个食嘅吉边🫠但系应该系自家制煲嘅 饮完都冇好颈渴 不过值得一赞嘅系分量充足好大碗 配上超多海鲜 青口肉质正常 虽然唔会话非常爽口弹牙 可以接受 但里面有几只都有d沙定唔知系壳碎😅而且里面仲有帆立贝 鱿鱼 大量蚬肉 迷你带子 生菜仲有旧花胶添😯超多配料 当然呢啲都系冰鲜货味度主要靠汤底 但胜在以量取胜 合格以上👌🏿最后就讲𠮶半只龙虾 个龙虾原来系冻嘅 可以见到个龙虾钳仲有少少冰霜喺度🫣咁样配搭好奇怪 一冻一热所以食𠮶阵时要将d龙虾肉浸落去个汤底食 虽然我𠮶只冇乜膏 不过肉质都算系爽 而且带有少少嘅龙虾味 好过自助餐𠮶啲好多倍 性价比几高 但系个龙虾钳因为要自己钳开个壳 食得有d揦手唔成势😂女友评价🌝:🐔花胶龙趸鸡煲翅套餐 $122第一反应都系好足料嘅 成个煲都满晒咁济 我谂下次都唔洗加钱叫套餐🤣(有
🚩油麻地

—————————————————————————
男友评价🌚:

🦞真《盛》龙虾汤泡饭 $138

女友评价🌝:

🐔花胶龙趸鸡煲翅套餐 $122
第一反应都系好足料嘅 成个煲都满晒咁济 我谂下次都唔洗加钱叫套餐🤣(有齐饭同油菜)顺带一提 我将饭转左上海拉面
咁第一啖我就一定试汤嘅 饮得出佢真系用鸡煲出嚟嘅汤嘅 浓郁重鸡油味 一啖汤一啖面都几过瘾😊
咁龙趸我以为都只系得一细旧以佢依个价钱 点知都几大旧 而且都唔鞋几厚实 值得一赞 如果送饭一流😚
而佢标榜有半只鸡 我唔expect 真系原鸡唔切咁上 老实讲都几难有仪态咁食 我最后都系上手食🤣佢大部分位都滑 鸡味唔算太出都正常 我估去晒啲汤到 算系合格啦😉
另外佢都有其他配料 有花胶 有螺头 一啲都唔孤寒 以依个价钱黎讲我觉得几可以~有住家饭嘅感觉啰😛

🍑蜜桃冰茶 (跟餐+15)
试左店长推荐嘅蜜桃冰茶 无谂过咁大杯 而且睇颜色都知佢唔系平时系一包装嘅咁样 似系自己搾 茶同桃汁比例上几好 唔错😗

✨讲下环境同服务方面 老实讲真系唔算坐得舒服架喇 有啲逼 尤其系食啲要用手先得嘅野食🥲
唔建议啱啱识想dating嘅男女黎食 应该会扣分(呢句讲笑🤣)
男朋友表示成餐闻到漂白水味想呕 女朋友反而无乜事🥲
不过我哋系度纠结紧食咩𠮶阵店长特登过黎介绍 我觉得依点反而值得加分 好多餐厅都做唔到😙
整体黎讲 性价比唔错 想食下泡饭可以黎试下 有机会都会试下佢个车仔面🤓
真《盛》龙虾汤泡饭
花胶龙趸鸡煲翅套餐