2022-08-02 77 浏览
▫️曾经呢间系同fd子既饭堂,由尖沙咀食到筲箕湾 (已结业😢) ,每次谂唔到食咩,就会话去川婆婆,因为好香好正,次次谂起都会不自觉咁吞啖口水🤤▫️咁岩要同fd子出铜锣湾shopping,又讲返起呢间🥸 ok I’m ready!!!🌶🔥🍜 粉面套餐 - 3𩠌+1面 $50▫️有30几款配料可以拣,真系花多眼乱🌀🌀 但发觉已经无左我以前最爱既冰豆腐🥺▫️fd子𠮶碗拣左鸡柳、萝卜、金针菇、麻辣小辣米线,我就拣左鸡柳、莴笋、鸡脾菇、麻辣bb辣红薯细粉,仲可以拣多/少蒜、多/少麻等,非常多配搭俾你自己拣✊🏻▫️一上枱,望住我碗bb辣舖满红油系面,忍唔住要拎个碗仔撇走啲油先敢食🫠 粉面依旧索晒汤,配埋蒜粒好香好好食👻 不过碗bb辣真系辣到火烧心咁🔥 争啲变左孖润肠👄 无计人愈大愈唔食得辣🥵▫️萝卜同鸡脾茄偏硬,煮得唔够耐😢🥚 麻辣皮蛋 $28▫️要左小辣,但一样辣到痴左线😵‍💫 啲汁唔够香,无一种食完会好想再食第2旧既感觉😶🥤 荔枝伯爵红茶 / 桂花绿茶 套餐加配+$15▫️方型樽装又靓又方便✨ 饮唔晒仲可以拎走慢慢饮😝 最紧要系无糖,非常清香,解辣一流👍🏻▫️纸巾要$5,所以最好自备纸巾,因为好易食到fi li

🍜 粉面套餐 - 3𩠌+1面 $50
▫️萝卜同鸡脾茄偏硬,煮得唔够耐😢

🥚 麻辣皮蛋 $28

🥤 荔枝伯爵红茶 / 桂花绿茶 套餐加配+$15

▫️纸巾要$5,所以最好自备纸巾,因为好易食到fi li fe le🤧