2006-09-05
0系地铁东涌沿线想食寿司, 谂起一直都未试过0既呢度, 见佢门口写住卖手握寿司, 环境唔错, menu 上款式唔少又唔系咁贵, 就同朋友入0黎试0下.食0左一d 都唔多0野, 不过愈食愈失望.- 珍宝三文鱼: 同铜锣湾「昭阳」一样玩gimmick, 条三文鱼成只筷子咁长, 食落味道只系一般, 可能始终唔系腩.- 普通size 三文鱼: 呢个反而件件腩, 香好多, 唔错.- 海胆墨鱼: 呢个麻麻, 口感太糊口, 唔够新鲜.- 生鲍片: 爽脆, 不过无乜味, 几失望.- 带子: 块0野好冰冻, 鲜味都有少少0既...- V 形蟹柳: 卖相一流, 食落同普通至平0个只蟹柳无分别, 并唔系峰寿司0个种. 有少少俾个menu 骗倒0既感觉...- 剑鱼: 朋友话「唔错」, 我就觉得无乜味.- 火炙牛肉: 呢个10 级难食, 面头烧过龙烧走晒d 肉汁, 搞到成块0野「干曾曾」又无牛肉味, 仲要连旧寿司饭都烧到㶶晒表面黑晒, 成阵(火罗)味, 唔掂>_<- 面豉汤: 一般啦, 唔知点解好似有少少怪怪0地咁味...?- 盐烧鸡翼两只: 无乜味又「干曾曾」, 几唔得.- 汁烧大葱鸡肉:
食0左一d 都唔多0野, 不过愈食愈失望.
- 海胆墨鱼: 呢个麻麻, 口感太糊口, 唔够新鲜.
- 生鲍片: 爽脆, 不过无乜味, 几失望.
- 带子: 块0野好冰冻, 鲜味都有少少0既...
- 剑鱼: 朋友话「唔错」, 我就觉得无乜味.
- 盐烧鸡翼两只: 无乜味又「干曾曾」, 几唔得.
- 汁烧大葱鸡肉: 呢个ok, 鸡肉又腍又滑, 大葱无晒涩味, 亦烧得够香.
- 仲有d 寿司饭: 一夹即散, 仲要系散完再散; 如果系手握的, 即系师傅唔够班啦.
环境都系一般回转寿司咁啦, 不过成日有小昆虫0系师傅身边飞来飞去, 卫生情况有待改善. Service 都一般, 个个又hea 又黑面, 好彩仲识俾反应你.
埋单大约$90 一个人(20% off), 回转寿司0黎讲一d 都唔贵, 不过咁0既quality 咁0既价钱的话, 我会选择俾多$50 去板前或者峰寿司食餐好0架啰.
P.S. 喊面系俾件火灸牛肉同d 寿司饭的! 从未食过咁难食0既同类型食物!