2024-10-30 76 浏览
突然想食靓靓嘅西餐厅,依家系一个唔错嘅选择,佢有两层,地下𠮶层有好多好靓嘅装饰,最适合钟意影相打卡嘅女仔。而上层就比较安静,想两个人静静地食饭嘅话亦都好合适。首先,我地尝咗叫左芝士焗澳洲薯皮。芝士香浓,搭配薯皮嘅脆口,绝对系一道开胃嘅前菜。然后,美式BBQ酱烤焗西班牙猪肋骨配洋葱圈都好正猪肋骨肉质鲜嫩多汁,配上烤得恰到好处嘅洋葱圈,仲会有沙律菜作为配搭。而开心果奶盖疏乎厘班戟。班戟软滑,淋上开心果奶盖,香气扑鼻,绵密滑顺,仲会有好多开心果粒。而饮品方面,我觉得佢嘅沙冰同奶酪都好正。士多啤梨牛油果沙冰有清凉爽口嘅沙冰配上新鲜士多啤梨同牛油果,清新怡人,正好解渴。而特制白桃奶酪为今次用餐划上完美句号。奶酪滑顺细腻,桃香四溢。

而上层就比较安静,想两个人静静地食饭嘅话亦都好合适。

而饮品方面,我觉得佢嘅沙冰同奶酪都好正。