2015-03-05
寻日约左个喺中环返工既老朋友食饭, 正苦恼紧去边度食既时候就谂起上次食过晚饭既OLD TOWN, 印象中D野都好好食, 唔知喺咁繁忙既午餐时段质素保唔保持到呢?由于我既放午饭时间比朋友早, 所以就上去等住位先, 12:30去到一开LIFT门真系有少少吓亲, 人头涌涌...但好食既餐厅系值得等下既~等候期间见佢话12:40前埋单有88折, 应该等一阵就会有好多人走。不出所料, 等左唔系好耐就有位喇~而朋友亦啱啱好到埋一齐入座。因为朋友系第一次黎, 见到个MENU心大心细样样都想试, 我就一早谂定我食过好好味既肉骨茶饭, 后来佢拣左个海南鸡配叻沙。不过由于我地太耐无见挂住倾计唔记得帮D食物影相...先讲讲我个肉骨茶, 一上台已经香气四溢, 果然喺繁忙既LUNCH HOUR都仲保持到水准, 值得一赞!饮落口食到浓浓既药材味, 非常足料,至于D肉骨亦煮得好入味, 份量十足;至于朋友既海南鸡我亦有试, 一咬落去完全无骨, 啱晒我地呢D食肉兽!鸡肉好嫩滑唔会煮到干争争咁, 再加埋配上既酱料食真系好好味, 夹下夹下佢碟野差D俾我食晒 XD 个叻沙我就无试到, 但都闻到好香既椰汁味, 等我下次又试下先
至于朋友既海南鸡我亦有试, 一咬落去完全无骨, 啱晒我地呢D食肉兽!鸡肉好嫩滑唔会煮到干争争咁, 再加埋配上既酱料食真系好好味, 夹下夹下佢碟野差D俾我食晒 XD 个叻沙我就无试到, 但都闻到好香既椰汁味, 等我下次又试下先! 跟餐仲送杯薏米水饮品, 不过就比较淡口, 无乜味, 比较失色呢~
埋单每人约$120 都算值回票价, 我朋友仲话下次要再黎食试下佢地既胡椒蟹添呀~提起呢个, 我记得有另一个朋友应承过请我食, 唔知我又几时试到呢~?