2017-12-23 464 浏览
祥景再开返,唔系净系得一个名借尸还魂, 佢真系请返晒以前嘅伙记, 著返以前嘅制服, 但无论佢装修点变, 始终最印象深刻以前嘅门口嘅金鱼。菜甫猪肉炒饭, 上枱嘅时候仲系热辣辣, 每口炒饭都满是蛋香, 本身已经好好食 ,菜甫又唔会太重口味, 加入吊味嘅香葱再炒香,好味。西兰花炒牛肉,西兰花够爽, 牛肉都住得淋, 是能够咀嚼的那一种。 并且唔会因为雪藏冇晒啲肉味 ,而且食唔出雪藏味。本身叫咗 姜葱霸王鸡, 最后出现咗沙姜鸡, 自身都冇为意, 直至侍应发现上错咗, 先惊觉,系㖞,错咗。 但因为已经食咗几嚿, 就同佢讲冇所谓啦, 阿叔都同我哋讲唔好意思。 但沙姜都唔错呀, 只鸡都几滑吖。最后用一杯热饮作结, 佢就系唂咕喇。 香港行两步就一间茶餐厅, 但已经唔系咁多餐厅有唂咕饮, 虽然有啲似热朱古力, 但因为用水冲可可粉, 有一种苦苦哋嘅味道, 咁样先系正宗。 有得再饮唂咕, 有种见番老朋友嘅感觉。 或者侍应叔叔都有呢种感觉, 用一种好有共鸣嘅态度, 再送上呢杯热饮。 热饮套餐小菜加九蚊, 但真系真心抵饮, 非常之大杯。最后当然唔能够错过门口嘅点心酥饼, 但叔叔话佢自己唔记得啲酥饼几多钱个, 叫我

最后当然唔能够错过门口嘅点心酥饼, 但叔叔话佢自己唔记得啲酥饼几多钱个, 叫我自己睇自己计, 佢信得过我, 喺商业化增加嘅良景商场入面, 继续屋村特有嘅人情味。