2017-07-15 4290 浏览
又黎食泰简单!今次系第3次食, 次次都叫左唔同既菜,因为真系好多野拣!以前试过冬阴公、大蛏子、pad thai、马拉盏炒菜, 都十分不错架。今次3个八婆唱完K黎食饭,8点钟walk in 要等一等, 好彩我地前面无人所以都好快入到去。﹣烧猪颈肉:好.好.味!猪颈肉爽脆既肉质烧完更加吸引,好多肉汁之余再点埋佢个酱(类似鱼露/喼汁+泰式辣椒仔),而且佢份量都唔少,块块都好正(唔会某D烧到偏干),下次一定会再encore!﹣8婆们话净食肉唔得,所以叫左个菜;虽然我唔知点解干煸四季豆会系泰国餐馆出现,但好彩佢都几好食,所以无所谓啦~﹣肉松饭:好似有D名堂架,但我唔记得左叫咩名;饭量唔多(如一人食就够晒),但D配料好足!有好多肉松啦、果仁啦、虾仁啦(系新鲜虾肉)、overall都几丰富,但如果多人食既话就要叫2份啦。﹣甜辣鱼:(again,我唔记得佢个‘靓靓名堂’,但应该看图理解都认到既):首先,我地估唔到佢咁大碟!真系起左成条鱼既肉去炸咁,炸完再捞匀D辣酱甜酱香料,好香好惹味!炸粉唔厚,有D似糖醋肉咁一咬开就系无骨鱼肉,食左第一啖已经停唔到口,但又因为佢都几辣有DD却步,但又想继续食,然后饮完
烧猪颈肉

四季豆

肉松木桶饭

甜辣鱼
甜辣鱼:(again,我唔记得佢个‘靓靓名堂’,但应该看图理解都认到既):首先,我地估唔到佢咁大碟!真系起左成条鱼既肉去炸咁,炸完再捞匀D辣酱甜酱香料,好香好惹味!炸粉唔厚,有D似糖醋肉咁一咬开就系无骨鱼肉,食左第一啖已经停唔到口,但又因为佢都几辣有DD却步,但又想继续食,然后饮完水再继续辣...令人好矛盾既一道菜
!  2位朋友仔已经辣到停左,所以我食晒!!正!
会再黎!多人D试多D开心D~
2017-06-10
等候时间
10 分钟 (堂食)
烧猪颈肉
肉松木桶饭
甜辣鱼
  • 烧猪颈肉,甜辣鱼