2017-07-31
琴日星期日 好难得同妈妈两个午餐就去左一间以前都有食开既食店之前食过担担面 干捞 猪肉片秀珍菇米线 味道都唔错架不过好耐好耐冇食啦真系今次入去 竟然唔洗等位因为之前想食都见佢好多人排队有d喜出望外架入面舖头系细d既 不过都算坐得舒服啦因为午饭时间关系 我地坐左两人枱既一边 都唔会有太逼既feel我地就一开始睇餐牌 好耐冇食 都想试d唔同既野而墙上面大大碗蕃茄汤底既南宁老友粉就吸引左我啦睇餐牌有蕃茄 酸菜 豆豉 时菜 肉片。。。 好似都几特别我就叫左一碗老友粉 而妈妈就叫左干捞配辣腩肉 两个都系少辣 再跟餐配左杯冻柠茶等左一阵啦 唔算话好耐 我地就开始品尝我地既午餐啦我个个原来系河粉 其实不嬲对河粉0好感 所以有d sad但本住食得唔好晒既原则 我系食晒既haha咁另一个原因当然系碗粉都唔错一黎到就见到d料系面头既 对我呢个钟意食菜既人 见到菜系好开心既食落去 因为有酸菜 所以佢系酸既(原谅我好似好废话不过系偏清甜既酸 同碗粉既味好夹唔会酸到难顶个种个人认为夏天咁热食系好岩既 超级开胃 你睇我连河粉都清晒就知但d料我觉得可以多d架记得个餐牌话有蒜蓉豆豉 但系佢地既味反而有d不足 净系见到
就去左一间以前都有食开既食店
有d喜出望外架
入面舖头系细d既 不过都算坐得舒服啦
我地就一开始睇餐牌 好耐冇食 都想试d唔同既野
而墙上面大大碗蕃茄汤底既南宁老友粉就吸引左我啦
睇餐牌有蕃茄 酸菜 豆豉 时菜 肉片。。。 好似都几特别
等左一阵啦 唔算话好耐
食落去 因为有酸菜 所以佢系酸既(原谅我好似好废话
不过系偏清甜既酸 同碗粉既味好夹
唔会酸到难顶个种
但d料我觉得可以多d架
记得个餐牌话有蒜蓉豆豉 但系佢地既味反而有d不足 净系见到几粒豆豉 蒜味就好似冇咁滞
不过我觉得整体成件事系唔错既
我同妈妈都叫左少辣 我觉得唔算辣既 但我妈妈就觉得好辣 可能因为系干身d啦 佢之后都要左多碗上汤黎冲淡d
所以唔食得辣要留意啦
好似系观塘都开左分店 得闲都会想试下有冇唔同