2017-09-17 233 浏览
今日星期六,专登出中环拜访呢间期待已久既flamingo bloom。 一去到,门口位有两个姐姐向我推销某品牌的唇膏,话买指定饮品就有小礼物送。入到去铺头好细但非常多人,买饮品的人龙差不多排到门口,另外有的在等饮品,有的有等位置,小小的铺头塞满了差不多有40人,情况亦有点混乱,环境虽然有特色但实在令人很辛苦。最后,终于买到饮品,又行幸运地刚好有坐位。本来满心期待的饮品一试便感到很失望,我点的是奶盖玫瑰乌龙加珍珠而男友点的是柠檬蝶兰红茶加珍珠。首先奶盖玫瑰乌龙加珍珠的味道不过不失起码不是难饮的,但我觉得贡茶既奶盖绿茶比它好饮! 之后是柠檬蝶兰红茶加珍珠真心难饮一饮有股奇怪的臭味(可能就系蝶兰的味道而我地唔识欣赏)加上仲要系苦既!真系一试难忘再多淡就投降……自问都很喜欢饮茶但从来未饮过咁难饮既茶 最后只能佩服男友,在众多饮品中求其拣,都可以拣中个咁难饮既……另外,宜家要只红鹤要加$15,本来唔想加既但男友坚持加一只话系呢到既特色嘛!但拎到返屋企又多件唔知要黎做乜既野haha