我同朋友经过第一次试呢间野,叫左3杯奶盖茶,1杯水果茶,同1杯黑糖珍珠鲜奶。水果茶同黑糖珍珠鲜奶都普普通通,但系奶盖茶真系令人大开眼界。佢d奶盖好咸,完全冇芝士味,仲要有一粒粒沉淀。因为本身惊品质有问题,所以打翻去同店员反映,点知佢态度极差。店员一开始就好差态度咁问我哋系咪第一次饮呢间既奶盖,话佢哋既奶盖不嬲都系咁,d粒粒系正常,个奶盖系佢今朝先打。原本佢态度好d,解释番品质无问题就无事,但系佢讲到好似系我哋无饮过奶盖咁,我哋有咁既质疑系唔正常,真系令人好气愤。佢仲话d沉淀既粒粒系芝士粒,凝固既状态系正常唔会溶,咁咸系因为有海盐。最后想讲番,如果我哋唔系第一次饮一定唔会饮,亦希望呢篇野可以告诫未饮过既大家,千祈唔好饮!

外卖自取