2024-08-11 28 浏览
放假,同屋企人去food court食嘢。不过自己又唔肚饿。好衰唔衰,闻到鸡蛋仔味,一时口痕,点知就中伏。当时冇人等,落完单好快就有得食。但食第一啖,首先系一种好假嘅甜味。然后系觉得好淋,一啲都唔香,唔脆,食到个心仲湿湿地咁。都唔知熟透未。食完一粒,已经忍唔住同屋企人讲好难食。都见到个粉浆上边系有啲啡色一点点,相信𠮶啲系伯爵茶粉。但又唔知点解食落去啲茶味又冇乜,反而好大阵香精味。可能系啲材料问题🤷🏻‍♀️鸡蛋仔嘅嘢,难食极有个谱。个味唔好,如果口感搭够,应该都OK嘅。可惜呢间系两样都冇。食底鸡蛋仔,廿几三十蚊系市价,本身都冇乜期望,亦冇谂过要写食评。不过真系越食越顶唔顺,先忍唔住影张相。食咗几粒就放弃,无谓浪费自己quota。

伯爵茶鸡蛋仔