2019-03-18
今日难得放假,所以就陪阿妈嚟咗呢度饮茶,但真系非常之失望😐😐😐😐😐环境:会入嚟呢间茶楼饮茶最主要都系俾佢嘅环境吸引住,呢度嘅装修好高级,而且错落都好舒服。楼底高枱与枱之间亦都唔迫,感觉上好舒适食物:但系呢度嘅食物绝对系一大嘅败笔!😐😐😐我哋今日叫咗三个点心,而且亦都系好基本茶楼嘅点心!虾饺凤爪同埋流沙奶黄包。呢度嘅虾饺睇起上嚟确实地系好大粒,可惜佢嘅皮实在太厚,而且入面嘅虾肉系完全冇味,唔单止冇鲜味连最基本嘅味道都冇😐😐呢度嘅凤爪味道上合格,但系佢啲汁实在太杰身,感觉上𠮶酱汁就好似浆糊咁样🤮🤮🤮🤮🤮而且凤爪亦都唔算好淋!!!最后佢嘅流沙奶黄包简直系我食过人生中最难食嘅奶皇包🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮佢个奶皇包入面嘅流沙,一食就知道系假嘅味道,唔单止甜味假,仲会带点好似平时食紧假朱古力嘅甜味,实在太失望!
环境:
食物: