2023-09-23 22 浏览
好耐冇食过韩烧喇,今日黎到尖沙咀出名的韩国街食,店内全是韩国人,阿珠妈系适普通英文同简单广东话,所以落单都好顺利。店内同韩国的烧烤店一样,座位装潢都差无几,而且阔落一啲都唔逼,成餐饭都食得好开心。点好餐便送上前菜和酱料,全是免费的,🥗6款前菜 ($Free)辣生菜、椰菜花、泡菜、翠玉瓜、马铃薯、腌萝卜簿切五花腩 $140再黎BBQ,有牛、猪同鸡可以拣,最近食左太多牛,所以今次只拣左五花腩。已腌制的五花腩摆落烧一阵就食得,入味嫩口又juicy,可以包落生菜一齐食,减轻罪恶感😆泡菜炒猪肉配豆腐 $170泡菜猪肉吃起来非常够味,香脆爽口的韩式泡菜,又带点酸甜微辣感,偏重口味的泡菜炒猪肉与一旁的清淡豆腐搭配起来,好match!不过食到尾愈食愈咸,扣左啲分。人参鸡汤 $180老实说有点失望,因为完全饮唔到人参味,而且汤底好淡,要称赞是鸡一定煲左好耐连骨都一咬即断,可以餐厅想我地试原汁原味冇落调味?建议如果可以加多啲人参就好喇。韩式拌面 $85酸酸甜甜又带点辣味的韩式拌面,开胃又清爽的拌凉面,清凉可口的蔬菜和Q弹的细面好match.

点好餐便送上前菜和酱料,全是免费的,

🥗6款前菜 ($Free)
辣生菜、椰菜花、泡菜、翠玉瓜、马铃薯、腌萝卜

簿切五花腩 $140

泡菜炒猪肉配豆腐 $170