朋友同我一齐喺呢间咖啡店/餐厅坐低饮杯咖啡☕️食个休闲午餐🍱🤣呢度厨师系越南🇻🇳姐姐,喺越南🇻🇳嘅越南🇻🇳料理我不嬲都话好好食😋$60「河内蛋咖啡 Ha Noi Egg Coffee ☕️」:有蛋香,鸡蛋层好滑,咖啡非常浓郁😋$75「越式滤壶 Vietnamese Filter」:用咗嚟自 哥斯达黎加🇨🇷嘅咖啡豆 Producer 系 Diego Robelo 烘焙就系喺 西班牙🇪🇸 巴塞隆拿 POBLENOU 嘅 Nomad Coffee;特别之处系用越南🇻🇳滴漏方式炮制咖啡🤩;咖啡有非常清晰又清新嘅柠檬香同柠檬酸,仲有几内敛嘅朱古力香味😋$98「越式五花腩肉燥法包 Vietnamese Kho Quet Bread」:法包外边焗到脆脆哋,里边材料包越南🇻🇳虾米、五花肉、越南肝酱、蛋黄酱、青瓜、芫荽、酸菜,真系几丰富😋,真系几好食😋$98「烟三文鱼沙律」:沙律菜非常新鲜好爽脆,烟三文鱼就当然有少少 smoky,仲加有洋葱同车厘茄,捞埋酸酸哋嘅沙律汁,简单、开胃、好食😋