2024-05-26
之前已经食过一次,觉得整体都唔错所以决定二访。一开始落单,侍应明显唔熟手过程唔系好顺利。落完单亦冇主动提供碗碟,要开声问先识攞,感觉服务一般。我哋叫咗半只葱油鸡,系上次食过觉得几好而今次再嗌。结果佢哋拎出呢碟几旧仔鸡,我地问上菜𠮶位男侍应,确认呢度系半只鸡?男侍应拎返碟鸡返转头问,然后几个侍应以及厨房内,成班人都话系呀系半只。真系当啲食客系傻仔未出街食过饭。之后负责收银𠮶位唔知系咪女店长就走埋黎睇一睇碟鸡,就话可能搞错咗就收咗佢话帮我地睇睇。跟住再同佢啲员工倾完之后就返黎话系佢同事卖错枱搞错咗。其实卖错枱呢个解释系唔成立,因为你成间舖啲楼面连厨房望住𠮶几旧鸡仔擘大眼讲大话,坚持话系半只。最后换返所谓半只鸡出黎,明显都唔系一只鸡斩出黎,系左砌右砌嘅。但起码都攞返只大碟出黎堆返咁上下份量。尽管该女店长多次道歉,但对餐厅印象已非常差。企图欺骗食客,搏人唔出声。差👎🏻
一开始落单,侍应明显唔熟手过程唔系好顺利。
落完单亦冇主动提供碗碟,要开声问先识攞,感觉服务一般。
跟住再同佢啲员工倾完之后就返黎话系佢同事卖错枱搞错咗。