2019-02-25
星期六约左D朋友食lunch行下街,顺便试下新野食。小编好耐冇出铜锣湾揾食,所以好多近年开嘅餐厅都唔识同未听过。朋友就话呢间好出名又要排队,应该几好食,所以我地就一齐去左试下。我地成两点几近三点先去到,谂住避左个lunch time,点知条龙都好长。不过大家一场黎到就梗系照排,费事再谂。我地多人,所以排左差唔多大半个钟先有位。间舖唔大,入面座位数量相对较少,不过唔会坐得好辛苦。排紧队嘅时候我地就睇住menu同拣住野食先,悭返D时间之余又可以快D有得食。以店舖面积黎讲佢嘅选择唔算少,仲有唔少小食拣。呢度当然系食猪肉为主,所以饭𠮶D多数都系以配唔同嘅猪肉。我地想试多D唔同野食,所以净系叫左两个饭同埋几个小食。当然唔小得小编最钟意嘅叉蛋饭。呢个叉蛋饭好足料,而且D葱油好香,叉烧切左粒连埋D蛋同饭一啖一啖咁食落口,好满足 叉烧同蛋都唔会咸,味道好够,啲料够𩠌哂D饭。呢个炸猪扒饭算系signature dish,见好多人都食,即管试下。炸得好香,D猪扒本身好松软,连埋炸浆食,好满足。见倒师傅整野食嘅时候个样好认真,果然整得好好食。味道啱啱好,唔会咸。个咖喱汁唔辣,佢本身分开上,可以按自己喜好咁样
间舖唔大,入面座位数量相对较少,不过唔会坐得好辛苦。
我地想试多D唔同野食,所以净系叫左两个饭同埋几个小食。
叉粒豆角葱花炒滑蛋饭
呢个炸猪扒饭算系signature dish,见好多人都食,即管试下。炸得好香,D猪扒本身好松软,连埋炸浆食,好满足。见倒师傅整野食嘅时候个样好认真,果然整得好好食。味道啱啱好,唔会咸。个咖喱汁唔辣,佢本身分开上,可以按自己喜好咁样夹埋啲饭𩠌一齐食。我地仲加左煎蛋同厚餐肉,好香口
秘制猪扒饭-咖喱汁
卤水鸡翼好出色,好入味,卤水味好够,大只得黎唔会太多肉,有惊喜嘅感觉
卤水鸡翼
个海蜇都唔错,几爽口,不过虽然话系辣嘅,但如果可以辣D同冇咁咸就会再好食D。
辣味海蜇
麻辣炸热蛋炸得好香,得麻味多过辣,朋友唔食得辣都食倒。
麻辣炸鱼蛋
小编就加左杯热柚子蜜饮,唔会太甜但好香,食完煎炸野饮返D热同甜野几舒服。
整体黎讲用餐体验良好,食物价钱唔算太贵,但质素系好嘅,同埋真系好大份,够哂饱。温馨提示,每人最低消费系$40。