2018-07-28 78 浏览
果晚放工后又同几个朋友到位于大围美林附近的冬菇亭食壹级日本料理,我地四个叫左好多野食啊。首先黎个黑豚肉火锅,豚肉个汤底奶白色,剩饮都已经够哂清甜。除了一盘新鲜的豚肉外,还有一盘好吸引的菜,(见附图真的好吸引)。另外还叫左次次黎都必食既原只长鱿筒,香味俱全又好咬口,十分推介。另外当然唔少得叫刺身啦:叫左三文鱼、珍宝虾(超鲜甜)、北寄贝、三文鱼腩同赤鱼,入口即溶既口感好正。我地比较大食当然唔少得叫饭食,蓝旗呑拿鱼蓉带子蟹籽饭、仲有个蟹特盛丼(仲送碗面鼓汤)食饱饱之余吞拿鱼蓉捞埋wasabi 落d饭到真系好好食好开胃,最后饮返啖汤真系冇得顶。冬菇亭都可以食到性价比高既日本野,岩哂我地呢d打工仔放工去慰劳一下自己。(另外要赚服务人员,姐姐好贴心)