2018-07-23 187 浏览
今日同老公仔专登去铜锣湾食韩国菜~嘻嘻!本来都惊唔够食 一开始大家都谂住叫三𩠌一汤~点知叫叫下先发现⋯原来系呢间铺都系唔适用㗎!一入到去发现门面非常之阔落,而且好靓!装修充满韩国风味之余⋯⋯旁边亦都有好多不同的摆设点缀! 首先我哋叫咗牛肉炒粉丝黎试吓!牛肉炒粉丝粉丝弹牙而且牛肉量多~无筋之如!炒得干身又啱啱好,粉丝非常入味!好味牛骨汤简直必食~配上大量嘅萝卜芹菜煲牛骨,汤底非常鲜甜牛骨冇"苏"之余大大嚿,容易咬开,一定要点下秘制嘅酱汁食~简直一试难忘⋯⋯而且份量足料得令人感动!八种配菜觉得好食~基本上食完呢啲都有少少饱!最好食一定要推介酱煮薯仔~甜甜地之余薯仔又够入味!好味好味~最后就叫多咗个石头锅饭!!嘻嘻~饭桶夫妻当然始终要有饭到肚!一想到枱就听到令人兴奋嘅热辣辣吱吱声~侍应哥哥会即刻帮你炒呀炒~当堂香气四溢!配上红萝卜丝香菇丝牛肉饭等等炒在一起!一啖饭饭多方面满足~而且调味啱啱好!与喜欢辣的朋友更可以叫侍应加辣酱~饮品方面人妻决定做养生达人所以叫咗红枣茶红枣茶䁔粒粒甜丝丝,入口嘅时候非常顺滑!冻柚子清凉又解渴,啱晒消暑嘅夏天最后餐厅会奉上甜点作为这一餐画上最完美的句号人妻就拣咗雪
今日同老公仔专登去铜锣湾食韩国菜~

牛肉炒粉丝

牛骨汤简直必食~
份量足料得令人感动!
牛骨汤

八种配菜觉得好食~

石头锅饭
柚子茶红枣茶

入口嘅时候非常顺滑!冻柚子清凉又解渴,啱晒消暑嘅夏天
雪糕
最后餐厅会奉上甜点作为这一餐画上最完美的句号
人妻就拣咗雪糕!系朱古力味架而且好味!不喜欢冻嘢嘅朋友仲可以拣红枣茶
果然细心细心
酱煮薯仔