2024-08-01
九龙湾有好多好食既街坊小店,系德宝商场既「友义气酸菜鱼」 更加系我不断重复帮衬嘅舖头 一个人定食晏,下午茶系者一大班人,家庭朋友聚会,都好啱黎食。门口挂有明炉烧味,餐牌有各式各样嘅中式小菜,有辣有唔辣,任君选择。多人就可以拣套餐,包罗万有,唔洗谂样样都试哂。特别要介绍佢下午茶时段,14:30-16:30 用餐有八五折优惠,真系穷人恩物。镬气粉面至特色小菜,全部都有折扣,真系超抵。餐饮可以加配大柠茶,$8大大杯,好抵饮。另外佢嘅酸菜鱼真系必食,鱼片嫩滑无骨,已有芽菜、金菇、莴笋等配料。我自己每次食都会加宽粉,好烟靭入味。不过汤底偏辣,第一次食可以拣少少辣,睇吓自己接唔接受到。其他菜式例如炒菜,炸物都好有镬气,新鲜热辣辣,份量足料。推荐大家去试吓。