2021-08-22 360 浏览
今日同母亲大人喺旺角周围行,行到肚饿。见前面有间台湾嘢,又唔洗排队,即刻入去医肚😼入到去冇咩人,环境干净,职员都好有礼貌。冇咩特别想食就嗌咗「麻酱拌面配香酥鸡排」配 冻冬瓜茶 同「皮蛋肉松滑豆腐」。『麻酱拌面』整体冇咩特别,不过麻酱几香~之后手多睇下酱料,发现新大陆 - 「牛油辣酱」听个名就知有几香🧈🤤本身唔吃辣,不过咩都要试下,就加咗少少。 点知一个平时唔食辣嘅人都想继续加建议大家手多试下😼😹『香酥鸡排』最令我惊喜系个鸡排,平时食𠮶d(可能得我系咁啦😹)都系旧炸粉多过旧鸡。但系呢间反而系20%炸粉80%鸡排,啱啱好。鸡唔柴,多汁。外脆内软。一个字 — 『好鬼正』! (我知呢度系三个字)『皮蛋肉松滑豆腐』食埋呢个就饱饱。好食😋『冻冬瓜茶』整体黎讲,系推荐既!如果咁啱喺附近,又唔知食咩嘅,可以试下呢间!

入到去冇咩人,环境干净,职员都好有礼貌。

『麻酱拌面』

整体冇咩特别,不过麻酱几香~
之后手多睇下酱料,发现新大陆 - 「牛油辣酱」
听个名就知有几香🧈🤤
建议大家手多试下😼😹

『香酥鸡排』

『皮蛋肉松滑豆腐』

食埋呢个就饱饱。好食😋

『冻冬瓜茶』

• 皮蛋肉松滑豆腐