2024-10-13
哩间新开冇耐嘅石磨肠粉嘅小店,规模唔大,但好有心思去制作食物佢哋嘅酱汁同饮品等都系自己较同调配落单唔驶等好耐就有得食!肠粉一入口,口感真系好香滑,薄薄一层,咬下去就有一种柔软嘅感觉,几乎喺舌尖上融化。每一口都好似带住一种米香,令人回味无穷。而且肠粉里面包住嘅馅料都好新鲜特别钟意佢嘅辣椒酱加咗蒜蓉,十分之惹味辣味同蒜香混合,简直系绝配~完美地提升咗肠粉嘅风味每一啖肠粉搭配少少辣椒酱,食到停唔到口!所以食完再嗌多咗份哩期咁啱做紧个限定饮品——陈皮菊花茶,真系一流茶嘅颜色清澈,饮落去清新解渴。陈皮带出嘅香气搭配菊花嘅清香,饮完之后感觉精神一振,暑气全消。特别系食完热辣辣嘅肠粉之后,饮一啖陈皮菊花茶,真系冇得顶系一间一定会再回头嘅小店!!
系一间一定会再回头嘅小店!!