2024-10-13
呢日黎到将军澳呢间桂花小幸, 好食既台湾菜买少见少, 而呢间既牛肉面我觉得系perfect~ 7点都唔算多人, 等左一阵就入得, 但如果7:30 就开始要等位, 所以都系早D 黎拎位好D~ 我地各自叫左面,一个系三盛牛肉台湾面,一个红烧牛三宝面, 加左茄子同紫菜鱼丸汤, 野饮就叫左一个芝士奶盖炭烧乌龙茶, 一个芝士奶蓝阿里山金萱! 三盛牛肉台湾面入面有腱心牛肉, 牛腩同埋牛筋, 红烧牛三宝面入面有牛筋牛腩同埋牛肚, 两个我地都要左红烧牛肉汤, 呢个汤有少少辣, 食落好过瘾! 佢既牛肉好有牛味, 成个配搭都好好! 小食既茄子好大旧! 有醋食落酸酸地好正! 紫菜鱼丸汤唔会好咸, 味道岩岩好, 粒鱼丸好弹牙好味! 再配埋芝士奶盖茶,真系一流既享受!