2016-01-22 600 浏览
成日都会黎呢间刀削面舖食,因为觉得好好食。今次叫左手撕鸡刀削面、猪扒炒拉面同海蜇。 佢地既份量都会几多,所以每次食完都会好饱。下边呢个系手撕鸡刀削面,小小辣。 佢d 刀削面虽然系有d 有少少厚,但食落去都唔会觉得好硬,咬落去既质感都好有咬口,手撕鸡其实本身就无咩味既,但加落去呢个汤同d 面一齐食个味道系出晒黎,因为佢个汤既味都算浓,又有少少辣味(可以拣唔辣的),所以普通面捞埋一齐食都会几有味几好食,佢仲有d 芫茜令到个汤好香。下边呢个系猪扒炒拉面,少少辣。 都系好好食架,拉面就比刀削面无咁有咬口,因为佢幼d。但系佢既煮法令到佢好入味。佢辣辣地咸咸地觉得佢好有获气,都算干身,所以食落去都唔算好油。 另外,猪扒都好食,唔会咬极都唔咬唔开果d。最后呢个就系海蜇,都系少少辣。佢有d 麻油加左落去令到佢香d,但系今次就觉得佢落得太多,因为好似净系食到d 麻油味。但个海蜇都好爽好食的。
 佢地既份量都会几多,所以每次食完都会好饱。

下边呢个系手撕鸡刀削面,小小辣。
手撕鸡刀削面
下边呢个系猪扒炒拉面,少少辣。
 另外,猪扒都好食,唔会咬极都唔咬唔开果d。
猪扒炒拉面
但个海蜇都好爽好食的。
海蜇
2015-12-11