2024-06-17 150 浏览
遇见小面终于都系黄埔开左,一直以来都大排长龙,今日难得系端午节,好多人都北上消费,留在香港嘅我当然都要趁机会5:00就嚟食!虽然对于香港人嚟讲五点系好早,但系都依然坐满人!呢度人手好足够,所有嘢都好快手,服务员态度都好好。今日我地叫嘅野食都好好食!首先要左一个不辣系列嘅蕃茄牛肉面,汤底好浓郁嘅蕃茄味,我基本上成碗都清晒,面嘅份量亦都相当多,口感好好,牛肉系薄片,就系我钟意嘅切法!秘制脆皮半只鸡好快就上枱,外脆内juicy,跟餐咁叫,相当抵食!软骨丸子小锅冒菜我觉得好好食,唔知外面咁样会食到成口油,而且会开埋火先送上枱,好有诚意,𩠌嘅种类亦都好多,辣味足够!食到个口辣辣地,就叫埋甜品,食咗琥珀冰粉,coconut cream够浓,食完真系解到辣!另外都叫多咗一杯白玉酸梅汤,酸酸甜甜,好易入口,夏天饮真系一流!