餐厅: 鮨文
资讯:

2021-01-10 4765 浏览
呢餐饭系早喺疫情之前食嘅,隔咗咁耐而家先po番啲相,主要系因为而家已经好耐冇食过好味嘅寿司,忍唔住睇返啲相相回味一下。当时,同朋友一行三人忍唔住走入元朗,试一试呢间好出名嘅厨师发板寿司舖。呢一间系有朋友推介嘅餐厅,对方一早就预订咗位置,事关食厨师发板,如果冇约订位呢,都应该几难walk in食到。食后分享:1️⃣侍应态度好好,唔拘谨嘅,反而系识得同客人讲吓笑,成餐饭食得几轻松。2️⃣负责主理嘅厨师,对于食材、烹调方法都有深入嘅认识,更加会主动同客人讲解唔同食物嘅知识,令到用餐嘅体验加晒分。3️⃣个人觉得,如果食呢一类日本餐,只系想试一试,可以考虑食午餐,性价比高之余,食物水平一样有水准。

食后分享:

$2000 (晚餐)
  • 拖罗
  • 静冈蜜瓜