2024-08-22
最近朋友赌马赢咗好多钱,佢想请一班好兄弟食一餐劲嘅,就约咗我哋嚟呢间「里木」。系一间好高级,食日本菜嘅顶级餐厅。由装潢摆设就睇得出,呢度系一间好有class,呢个兄弟真系唔话得,好畀面。好少有机会嚟到呢种高级餐厅,呢度嘅服务都特别好,有一种体验阔佬嘅感觉。今次叫嘅系佢哋嘅「夏の海胆奢华体验套餐」,听讲系一个人1980蚊,朋友出手真系好阔绰,对兄弟真系唔薄。入面嘅北寄贝寿司同海胆热狗好好味,北寄贝好有鲜味,然后海胆热狗仲有包住和牛切片,简直唔好太爽。然后原只海胆嘅味道好鲜嫩,每一啖都有微咸同回甘嘅味道,加上仲有牡蛎同高级鱼子酱,非常丰富,真系好奢华。仲有两道炭烧菜品都好好食,炭烧帆立贝海胆汉堡同炭烧拖罗配紫苏。汉堡有好香嘅炭烧味,然后配埋帆立贝海胆,焦香四溢,海鲜鲜嫩可口。拖罗配紫苏非常弹牙,拖罗带有少少油脂,好香好滑。朋友赌马好幸运,我都好幸运有佢呢位好兄弟。有机会再带佢嚟请佢食!!