2023-01-31 443 浏览
南记🍜💛话说我对于南记嘅印象就系听闻几好食,不过新界区冇分店😂所以作为屯门牛嘅我,做咗廿几年人净系食过一次咁大把🤣估唔到今次经过屯门某一个屋村商场,竟然发现到南记嘅踪迹👀于是就入去食餐便饭🤟🏻珍宝米线蕃茄汤$63呢度嘅蕃茄汤底真系好有蕃茄味,绝对唔系茄膏加水𠮶种!同埋米线入面嘅蕃茄加加埋埋起码有一个半咁多,唔讲真系以为自己嗌咗蕃茄做𩠌😂呢个珍宝米线嘅𩠌包括有两条招牌春卷、三粒鱼皮饺、两粒牛丸,三粒墨丸同埋两粒鱼蛋,有冇人可以解答吓呢啲𩠌嘅份量系咪随机?😂😂究竟点解有啲两粒有啲三粒?🤔🤔我觉得招牌春卷系咁多个𩠌入面最好食嘅,其他就不过不失啦,不过一碗面入面有咁多粒唔同嘅丸,感觉上都几丰富几满足㗎!招牌辣猪肉麻酸汤$56辣猪肉切到好薄,所以好容易咬开,我好欣赏佢呢个肉质同埋厚薄💓💓💓可能因为切到好薄,所以啖啖都咁入味!下次再嚟食嘅话,我应该会再叫辣猪肉做𩠌🫶🏻 而麻酸汤就正常发挥,唔会话太酸,食得辣嘅朋友加一羹辣椒油会更加好食!🌶️🌶️
南记🍜💛

珍宝米线蕃茄汤$63