2024-09-23 504 浏览
蒜蓉粉丝虾仁-摆上台geh时候,虾仁系未熟geh状态,店员会帮你开炉,然后用流沙倒时。时间一到,就可以自己开盖食啦!虾仁好爽口弹牙!配上浓浓geh蒜香味真系绝配! 粉丝都好入味。成蝶菜冇得输~鲍鱼辣椒炒肉-店员会将蝶菜放在蜡烛上,令d食物可以一直都keep住个温度!鲍鱼细细粒好得意,烟靭有咬口,令整体口感更有层次!辣度方面我地叫小辣,但都几辣!不过配上个香水柠檬茶就刚刚好!可以解辣又fresh!鲜炒黄牛肉-牛肉系肥牛,配埋蔬菜一起炒。味道方面冇其他咁辣,比较清淡,可以balance返~招牌蝴蝶鱼-果然系招牌!蝴蝶鱼一咬落去就知冇叫错!肉质爽口弹牙!加埋辣椒就更香更惹口!而且完全冇鱼腥味同鱼骨,就算平时唔中意鱼geh朋友都话好食。炒番薯苗-宜家正系番薯苗当季,所以一定要叫黎试试!炒番薯苗一定系落蒜头炒香,可以更突出香味!番薯苗食落好新鲜,完全唔老!花卷-类似馒头,系个形状卷成一条条咁。我会将佢配埋其他菜一齐食,咁就冇咁dry~ 同埋一定要趁热食先最好食!整体:第一次试湖南菜,比我印象系菜式调味都偏重口,而且偏多辣野拣,所以一定要配饮品。总括而言都几好味道~适合一家人食~
蒜蓉粉丝虾仁

鲍鱼辣椒炒肉