2024-06-23
同朋友一齐嚟咗呢间 川菜/粉面 餐厅医肚🤣$48「秘制藤椒鱼皮」:鱼皮好爽脆,都几辣,食得好开胃😋$18「自家制桂花蜜乌梅冰粉」:冰粉滑脱脱,够晒甜,食得好开心🤣$15「酸梅青柠乌龙茶」、$15「洛神花山楂苹果」:冻冰冰,好甜,都系饮得好开心🤣呢度有 $66「自选吉祥套餐(6𩠌+汤底)」,咁我哋叫咗2个,即系一共拣咗12个𩠌😋,包括「蒜香墨鱼丸、潮汕手搥牛肉丸、美国肥牛、滑牛肉、油麦菜、莴笋、鱼腐、贵州丁家脆哨、五花腩片、滑鸡片、芋丝、午餐肉」,有啲𩠌唔使加钱有啲𩠌要加 $3有啲𩠌要加 $5;汤底就拣咗「黄金酸菜汤」同埋「生椰蕃茄汤(加 $5)」;2个「套餐」嘅 主食 都系拣咗薯粉,亦都系加 $5 🤣「黄金酸菜汤」同埋「生椰蕃茄汤」嘅汤底都好浓郁👍;12个𩠌 基本上都几好味,其中最特别嘅可能系「贵州丁家脆哨」,脆卜卜几香口几特别😋
$48「秘制藤椒鱼皮」:鱼皮好爽脆,都几辣,食得好开胃😋