2021-07-15 119 浏览
西餐入面我最钟意嘅就系意大利菜😋Pasta就系其中一款令人难以抗拒嘅美食❤️今次去嘅呢间Attic Handmade Pasta就可以用合理嘅价钱食到好好味嘅手工意粉。✨5 course dinner set ($548)分量非常多嘅dinner set, 分别有前菜、餐汤、意粉、Main course同埋甜品,我觉得系够2个人share🤣为左唔好咁awkward 我地就另外单叫多左个意粉。✨Appetizer - 安格斯侧腹膜横肌薄片、阿根廷青酱菜式拣用左牛侧腹膜嘅部位,食落口感相对较韧,但由于厨师将牛切得非常薄,好好咁中和左口感上嘅不足。系阿根廷青酱嘅配搭下牛肉嘅香味更加突出,系一道非常唔错嘅前菜😋✨Soup - 南瓜汤餐汤每日都会有唔同款式,我地当日饮嘅就系南瓜汤。汤煮得非常浓稠,饮落甜甜地咁,都几好味。✨Pasta - 松露杂菌手打意粉最期待嘅pasta❤️可能因为系dinner set嘅关系,份量唔算多。入口已经有非常浓郁嘅松露香,意粉口感非常弹牙,我同朋友都食到停唔到口😋✨ 蕃茄海鲜手打意粉($198)我地唔跟set叫嘅意粉,份量就比set嘅意粉多一半左右。意粉用左阔条面,食落

✨5 course dinner set ($548)

✨Appetizer - 安格斯侧腹膜横肌薄片、阿根廷青酱

✨Soup - 南瓜汤

✨Pasta - 松露杂菌手打意粉

✨ 蕃茄海鲜手打意粉($198)
我地唔跟set叫嘅意粉,份量就比set嘅意粉多一半左右。意粉用左阔条面,食落口感比上一款更加弹牙挂汁😋意粉上加左带子、青口等配料,味道非常鲜美。

✨Main Course - 法国酿无骨春鸡
见好多人main course都系拣呢款法国酿无骨春鸡,一定系有佢嘅过人之处🤣鸡肉食落非常嫩滑,鸡胸肉嘅中间酿左特制嘅薯蓉,令成个味道更加有层次,令人非常惊喜❤️

✨Dessert - 伯爵茶奶冻
由于食得好饱,我地就拣左冇咁heavy嘅奶冻做甜品。食落有非常突出嘅伯爵茶香,再混合左啲花香, 成个口感好creamy😋