2019-06-22 27 浏览
一个星期四嘅晚上, 夜幕低垂, 带著疲倦嘅身躯, 嚟到呢间餐厅, 谂住充充电, 食番餐好嘅。餐厅装潢雅致, 座位尚算宽敞, 最吸引我嘅地方系,佢系一个半自助形式嘅餐厅, 沙律吧有蔬果同海鲜任食。头盘系面包同干邑龙虾汤。 面包烤到外脆内软好好食,至于龙虾汤方面, 个人觉得都算唔错, 好creamy, 不过龙虾味唔够重。打开menu 嚟得扒房梗系要试下佢嘅扒啦, 主菜叫咗佢嘅肉眼扒,另外叫咗一个海鲜黑松露意大利饭。虽然肉眼扒比较细块不过七成熟都处理得刚刚好, 而且伴菜嘅薯条,配埋黑松露沙律酱,好好食, 味道好夹。再嚟就系海鲜黑松露意大利饭, 个人觉得海鲜少咗啲,基本上就系面头两只大虾跟住就冇啦,下边个黑松露意大利饭稍为黑松露味欠缺咗少少唔够浓,如果可以黑松露味再浓沃啲就更加好。至于餐茶方面都系冻柠茶同奶茶,奶茶味真系一般般,冻柠茶茶底都还算香浓。