2018-02-26 827 浏览
同班FD 食完晚饭之后,其中一个住马鞍山既话有间新开甜品舖好食,所以就搭车入去试吓。位置都几偏,如果唔系住果头既朋友应该都要揾几耐。当晚天气系6度,街舖想揾个位挡风都冇,系我地前面仲有2枱4个人,间舖唔系大,坐到20个人左右,所以都等左几耐。店舖行台式路线,有芋圆、雪花冰、waffle 之类甜品,价钱中等啦。呢个系我点既芒果waffle,我几钟意佢摆碟,出面好多间食waffle 既会将雪糕同cream 成大旧放晒系waffle 面,但佢地冇,反而系平均淋上mango jam,唔会令d jam 净系掂到个框,呢样我系非常欣赏既。芒果雪糕味道清新唔假,芒果肉够淋又甜,仲有几条柚子皮咬吓,几有诚意。朋友叫既焦糖海盐waffle海盐雪糕配waffle 唔系几岩我地口味。另外佢地叫左芋圆话好好食,料都够多,上菜时热到辣手,所以佢地食完好暖身,天气冻一流。Staff 全部都系后生仔,服务态度几好有礼貌,不过可惜间舖对我尼讲太远,如果唔系我都会再帮衬。

朋友叫既焦糖海盐waffle
海盐雪糕配waffle 唔系几岩我地口味。

2018-01-31
$55 (宵夜)
  • 芒果waffle