2021-05-11 83 浏览
𝑴𝒊𝒙𝒆𝒅 𝒇𝒓𝒊𝒆𝒅 𝒇𝒐𝒐𝒅 𝒑𝒍𝒂𝒕𝒕𝒆𝒓 [$118] 杂锦炸物拼盘可以系餐牌里面拣三款唔同嘅小食,而今次就试左炸鸡翼🐔蟹饼🦀同埋蚝🦪! 炸物美味可口,鸡翼juicy、蟹肉鲜嫩、蚝亦都好鲜甜,金黄色嘅外层炸到非常脆口。系午餐或者下午茶嗌份热辣辣嘅小食再配杯冰冻嘅白酒,真系人生嘅享受🤤! 𝑱𝒂𝒑𝒂𝒏𝒆𝒔𝒆 𝒈𝒓𝒊𝒍𝒍 𝒔𝒂𝒖𝒄𝒆 𝒘𝒊𝒕𝒉 𝒔𝒉𝒐𝒓𝒕 𝒓𝒊𝒃 𝒂𝒏𝒅 𝒐𝒏𝒔𝒆𝒏 𝒆𝒈𝒈 𝒓𝒊𝒄𝒆 [$168] 因为🐮牛胸腹系市面上比较少见,于是系好奇心驱使下就嗌左哩个日式盖饭试下😬 盖饭上面铺满一片片嘅牛胸腹,非常肥美嫩滑、有入口即溶嘅感觉,加上配埋烧汁、葱同埋七味粉超夹,盖饭嘅米当然就系日本嘅珍珠米,粒粒烟韧又有咬口,哩个日式盖饭真系一流!另外盖饭仲配有三份前菜,分别系螺肉、中华沙律、狮子狗鱼蛋,同埋超级开胃个蟹籽牛油果沙律,最后仲有清甜嘅饭后甜品——青提&蒟蒻果冻,非常丰富😋𝑺𝒐𝒇𝒕 𝒃𝒐𝒊𝒍𝒆𝒅 𝒆𝒈𝒈 & 𝒂𝒗𝒐𝒄𝒂𝒅𝒐 𝒔𝒐𝒖𝒓𝒅𝒐𝒖𝒈𝒉 [$128] 如果觉得食饭或者all day breakfast 太full嘅话,不妨可以试下哩个sourdough set,里面包

如果觉得食饭或者all day breakfast 太full嘅话,不妨可以试下哩个sourdough set,里面包括酸种包同埋两款配料,而我就拣左牛油果🥑同埋溏心蛋🥚。面包上面搽左cream cheese spread,加上口感滑腻、食落好似乳酪嘅牛油果,味道好浓厚,而且溏心蛋嘅蛋白弹牙、蛋黄香浓有软绵绵,口感非常丰富!另外配菜方面就有酸酸甜甜嘅黑醋沙律菜同埋番茄仔,好清新😁

𝑷𝒍𝒂𝒕𝒆 𝒔𝒉𝒐𝒓𝒕 𝒓𝒊𝒃𝒔 𝒘𝒊𝒕𝒉 𝑩𝑩𝑸 𝒔𝒂𝒖𝒄𝒆 𝒃𝒂𝒈𝒆𝒍 𝒔𝒂𝒏𝒅𝒘𝒊𝒄𝒉 [$138]
哩个bagel sandwich🥯非常多馅料,除咗超juicy嘅牛胸腹之外中间仲有好多唔同嘅新鲜蔬菜。另外bagel外脆内软,而且因为咁啱店舖冇晒同一款嘅bagel,所以上半系原味而下半系蓝莓味,味道非常特别!
2021-05-09
午餐