2020-01-19 1123 浏览
【黄店推介 - 荃湾正宗印度咖喱 - BABA’s Station🍛】🐷🐷💭又系我地啦!!又去荃湾揾好野食啦!! 啲人话荃湾黄店多过黄河水(🐷:其实系我老豆自己话) 但又真系食极都食唔晒!! 今次要介绍嘅系一间正宗印度咖哩菜!! BABA's Station!!个名好易记! 我地去食嘅时候仲未有黄金泽嘅加持都要等位!! 依家大家要惩罚嘅请预留多少少时间, 耐心等待!!唔好要排队就走左去啊!!🐷🐷🗯小店坐位唔多, 坐到廿人左右, 加上部分食品系即叫即烧, 所以等耐啲都系为左品质, 等大家食得开心啲! 而且店外有update嘅大量文宣, 同埋有地道黄姜水饮, 睇下野倾下计就排到啦!! 小店仲提供免费食物比学生! 好值得大家支持呀🐷🐷🗯小店星期1-星期6都有Set lunch, 价钱绝对又系平民价, 咖哩鸡饭都系$5x仲包野饮!! 而星期一至日全日另有$70 餐(+$16有特式饮品)! 我地就试左佢嘅咖哩鸡饭+印度奶茶啦!!🐷🐷💬1️⃣#传统咖哩鸡饭 🍛 $70咖哩真系做得好出色! 最初一望见佢个咖哩细细兜咁, 但又咁大碟饭!!咁点够捞饭呀!! 点知原来好正宗好浓味!! 配埋薯

🐷🐷💬1️⃣#传统咖哩鸡饭 🍛 $70
咖哩真系做得好出色! 最初一望见佢个咖哩细细兜咁, 但又咁大碟饭!!咁点够捞饭呀!! 点知原来好正宗好浓味!! 配埋薯仔淋淋地, 直头可以加饭添!! 而且咖哩唔算好辣, 所以应该好岩香港人口味嘅!!

🐷🐷💬2️⃣#印度拉茶 ☕️ +$16
至于印度奶茶都系第一次试!!原来感觉同泰式奶茶差唔多!!好似都系用蔗糖, 甜甜地咁!! 好饮㖞!!

🐷🐷🗯我地另外见到好多人叫芒果乳酪!!好似好吸引!!下次复焯时一定会试下!!如果呢间有其他手足食过觉得有咩特别好食可以同我地交流下!!咁我地就可以夹我老豆带我地食多几次啦!!🤗😋