2014-08-27 546 浏览
记得好几年前,豪大大鸡扒,在 旺角开店,那时候我在旺角返工,见新开店和同事们立即买来试试,那时是买豪大大鸡扒,其实鸡扒都好好食,不过唔系我杯茶,所以食一次后就没有再食,每次行过都系直行直过的,所以我都唔知几时开始有台湾芋圆卖, 直至年几年前2年前,在荃湾见到有得卖,买左一碗食,口感味道,同系台湾九份食差唔多, 所以之后一路都keep住间唔中买嚟食, 需然经常出外食野,以前从来唔写食评,因为觉得要用电脑太花时间,就算想分享下都无心机时间精神去写食评,因为而家用手机太方便,如有时间就可以写。豪大大鸡扒的台湾芋圆,味道口感,同喺九份的差唔多,口感好不会太硬太淋,八宝豆够淋,好食。我在香港也食过其他的芋圆,口感味道都不及它。不过有样野大家要留意,如果买外卖回家,又不是马上吃的话,如放进雪柜的(要把芋圆拿走不要入雪柜)如果唔系会硬咗唔好食

2014-08-26
外卖自取