2021-05-29 83 浏览
今日放工同朋友经过苏豪区饿饿地咪谂住去揾间餐厅食晚餐,竟然俾我发现新大陆。我地揾左间西餐厅,环境有feel,座位阔落,文青必去。我地一开始叫左个poland pork belly,五花腩够哂入味,又够厚,好耐冇食过咁好食嘅五花腩,正!之后叫左个XO Potato Cake。薯饼炸得啱啱好,好入味。主菜叫左个salmon pasta。三文鱼剪得好脆,意粉好重cream cheese味,味道一流。饮品方面叫左个milk oolong同sauvignon white grape,同啲主菜非常夹。最后讲下依间餐嘅服务。侍应点菜上菜时非常殷勤,不时帮我地倒水同问我地有乜需要,所以服务上我俾满分!价钱黎讲我地两个人食左$560。以咁高质素嘅食物黎讲算系物超所值。所以整体黎讲我对今餐嘅评分系9分!

2021-05-27
  • Latte