2022-09-01 306 浏览
大家有冇食过似饭但又唔系饭嘅食物🤣🤣,近年来佢唔系疫情嘅关系,我觉得香港人注重多咗健康。所以餐厅食肆,会出现咗一啲健康嘅食物。就要同大家介绍吓呢一间餐厅,餐厅喺红磡,马头围道附近,如果喺𠮶头返工嘅朋友仔,会认识呢一间咁特别嘅餐厅。我叫咗一个非饭系列-滑蛋鸡肉🥚🐣餐厅所用嘅食材都系冇激素,所以我都食得好放心。呢一个非饭系由椰菜花、杏饱菇同藜麦组成,完全没有米饭嘅元素。✌🏻滑蛋鸡肉都好好食,仲加咗我最钟意嘅洋葱,真系好香口。🙊呢一餐主要系由蔬菜同埋蛋白质组成,我呢啲平时大饮大食嘅Foodie来讲,偶尔一餐半餐食得健康啲,其实都几好㗎。👍🏻👍🏻我仲会另外加左一杯热嘅台湾四季春茶,呢一个茶好香,味道好够。🍵整体来讲,呢一餐我都好满意。😚

我叫咗一个非饭系列-滑蛋鸡肉🥚🐣

整体来讲,呢一餐我都好满意。😚
午餐