2017-09-13 93 浏览
平时行过都冇留意,原来观塘东广场地下有咁多野食,拣左呢间叫米拉嘅台湾食店,因为突然好想饮台式珍珠奶茶。食店虽然地方唔大,外面有两张枱;饮品有几多选择,另外有小食或者套餐,我同朋友都叫左芝士牛肉包套餐,套餐包一杯指定饮品,补差价可以转其他饮品;另外,我地仲叫左小食,有鸡翼同台湾香肠。香焗鸡翼鸡翼一杯三只,腌得好入味,烤得几香脆。台湾浓香肠有蒜香味同蜜糖味拣,蜜糖味香肠系黑色嘅,非常特别,唔好睇佢咁嘅颜色,味道其实唔错。芝士牛肉包牛肉包几大个,就咁睇已经见到入面夹住几多牛肉,牛肉几嫩几香,除左芝士之外,仲加左芥末酱,夹埋一齐食好滋味,而且非常饱肚。香芋珍珠奶茶+芝士奶盖珍珠奶茶好大杯,特别加左芝士奶盖响上面,饮落非常香浓,香芋味更香。即磨咖啡朋友叫嘅即磨咖啡,朋友都大赞咖啡味好香醇。

香焗鸡翼

鸡翼一杯三只,腌得好入味,烤得几香脆。
台湾浓香肠

芝士牛肉包

香芋珍珠奶茶+芝士奶盖

即磨咖啡

朋友叫嘅即磨咖啡,朋友都大赞咖啡味好香醇。